Dýňové bagety se sýrem

Nelekněte se prosím názvu dýňové bagety. Moje rodina tvrdí, že to jsou ty nejlepší bagety, které doma pečeme. Já jim to nevymlouvám a o dýni se nijak zvlášť nezmiňuju a neupozorňuji na ni, protože když se tak nad tím zamyslím, jsou to vlastně jediné bagety, které dělám.

Důvod to má jednoduchý. Vzhledem k tomu, že jsem poslední dobou doma asi tak polovinu dní v roce, zatímco zbytek mi vždycky nějak záhadně vyjde na cestování, ještě jsem nenašla to správné tempo na laškování s chlebovým kváskem, domácím chlebem a celkově domácím pečivem. Jediné, s čím můžu počítat, pokud se mi náhodou zachce péct, je droždí. To se v lednici nebo v mrazáku najde vždycky.

Kynuté dýňové bagety

Problém kynutého pečiva asi znáte sami: nejlepší, nejnadýchanější a nejměkčí je pouze v den upečení.

Následně ztrácí vláčnost a měkkost. Dva dny od upečení už vlastně není o co stát.

Dá se to nějak zachránit? Ano, dá, ale jen trochu. Případná záchrana není všemocná. Nicméně s bagetami jsem se nakonec dokázala poprat a vyšla z toho se ctí.

Moje tři triky na domácí bagety, které zůstanou vláčné i na druhý den, jsou tyhle:

  1. Do těsta se snažím dostat co nejvíc tekutiny.
  2. Do těsta přidávám taky kus tepelně upravené škrobovité zeleniny. Dá se uvažovat o bramborách, sladkých bramborách, anebo klidně dýni.
  3. Do těsta přidávám spoustu výrazného sýra.
1. Co nejvíc tekutiny

Těsto na dýňové bagety může být tak řídké, až vám přijde netvarovatelné a nezpracovatelné. Ale nebojte se, kynout bude hlavně v míse, takže úprk po lince nebo po podlaze nehrozí.

Ze všeho nejraději bych tohle těsto svou konzistencí přirovnala k základu na kynuté knedlíky. V ruce se vážně hníst nedá, budete potřebovat buď robot s hnětacím hákem, nebo vařečku.

Jako většina kynutých těst, i toto potřebuje pořádné počáteční prohnětení a propracování. Je to důležité, aby těsto dobře kynulo a po naknutí a upečení udrželo vzduch a tvar a nesplasklo. Když na začátku těsto jenom tak ledabyle smícháte a třikrát v něm zatočíte vařečkou, žádné zázraky od tohoto výkonu nečekejte.

Asi si teď marně lámete hlavu, jak lze z těsta, které je docela řídké, rukama vytvarovat bagetu, která si navíc ještě udrží svůj tvar.

Finta je v řádně pomoučněné pracovní desce a řádně pomoučněných rukách. Když vykynuté těsto vyškrábnete z mísy na dobře posypanou pracovní desku a začnete ho tvarovat a usměrňovat do podoby bagety, bude krásně po mouce klouzat. Pokud budete pracovat rychle a bez zbytečného otálení, bagetu z něj bez potíží vytvoříte.

Já si ještě těsto na plechu jistím tím, že ho stočím do vývrtky. Na obou koncích bagety ho prostě stáčím, jako bych chtěla ždímat prádlo. Vím, že to pak spíš než bagetu připomíná kořenový chléb, ale účel světí prostředky, nebo v tomto případě vláčnost.

dýňové bagety se sýrem
 

2. Kousek dýně nebo brambor

Kynutá těsta přidáním dýně nebo brambor získají na vláčnosti, trvanlivosti a na hlubší chuti. Škrob v těchto potravinách obsažený navíc přispívá k lepšímu kynutí.

Dýně nebo brambory potřebují předem uvařit či upéct a potřebují i čas na vychladnutí, protože jinak, jak už z těchto stránek určitě dávno víte, jejich teplo zabije kvasinky v droždí a kynutí se konat nebude. Když máte dýni nebo brambory zbylé z předchozího dne, můžete si radostí povyskočit, protože takové jsou nejlepší.

Mým favoritem číslo jedna se jeví pečená špagetová dýně, která se velmi snadno rozpadá na jednotlivá vlákna, je velmi šťavnatá a má jemnou až nevýraznou dýňovou chuť. Před přidáním do těsta ji nemusím strouhat, mixovat ani rozšťouchávat, stačí ji ze slupky vyjmout vidličkou.

špagetová dýně po upečení

V případě vařených brambor nebo jiného druhu dýně přijde na řadu přinejmenším šťouchadlo nebo aspoň vidlička.

Když se podíváte na poměr dýně a mouky v receptu, je docela vysoký. Na 440 g mouky beru 300 g dýně. Není to vyloženě fifty fifty, ale blíží se to. Tak to jen na doplnění, abyste viděli, že té dýně nebo brambor musí být ve prospěch zítřejší vláčnosti docela hodně.

3. Výrazný sýr

Kromě toho, že sýr svou tučností též přispěje k vláčnosti těsta, přináší ještě jeden nezanedbatelný faktor, totiž chuť. Ta je, řekla bych, ještě důležitější.

Jak asi sami víte, pečivo pečené se sýrem je velmi jedlé, často se člověk zapomene a jí, dokud vůbec ještě něco zbývá. To samé se pochopitelně děje i tady. Díky sýru prostě nebývají tak velké zbytky do druhého dne, tedy ani tak velké otázky, co s tím pečivem ze včerejška, které už dnes není tak dobré.

Jako vhodný druh sýra vezměte buď docela obyčejný český eidam, kterýžto je vcelku dost slaný a výsledné chuti poslouží skvěle, případně bych se přimlouvala za čedar. Strouhám ho na hrubém struhadle, protože mi dělá dobře, když při jídle ty kousky zapečeného sýra vidím, cítím a můžu si do nich kousnout.

Abych tomu všemu nasadila korunu, zadělávám tyhle bagety smetanou na šlehání. Pokud chcete, klidně ji nahraďte obyčejnější smetanou na vaření nebo dokonce mlékem či rostlinným mlékem, ale co se mě týká, já žádné nahrazování dělat nebudu.

PS. Pokud si chcete připomenout základy práce s droždím, jsou v tomto starším článku: Jak na kynuté těsto.

 

Dýňové bagety se sýrem

Množství: 2 bagety

Dýňové bagety se sýrem

Suroviny

  • 300 g dužiny z upečené a vychladlé dýně, případně 300 g vařených vychladlých brambor
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • špetka cukru
  • 75 g smetany ke šlehání
  • 15 g droždí
  • 1 vejce
  • 440 g hladké mouky + další mouka na posypání pracovní plochy
  • 120 g nahrubo strouhaného sýra (eidam, čedar)

Postup

  1. Do misky rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, 1 lžíci mouky a zalijte smetanou, kterou jste trochu zahřáli, aby byla vlažná – pozor, nesmí být horká, tím byste droždí vyřadili z provozu a sprovodili ze světa, neboť je to v konečném důsledku živý tvor, který nepřežije teploty nad 40 stupňů. Důkladně rozmíchejte a nechte 5-10 minut zpěnit, čili vzejít kvásek.
  2. Do vychladlé dužiny z dýně dýně přimíchejte kvásek, vajíčko, sůl, tymián a postupným přisypáváním mouky zadělejte vařečkou poměrně řídké těsto, které se rozhodně nedá hníst v ruce. Zpracovávejte ho aspoň 5 minut. Poté přikryjte fólií, aby neosychalo, a nechto ho 60 minut nakynout na dvojnásobek. Pokud jste postupovali správně, půjde mu to úplně samo a poroste vám před očima.
  3. Začněte předehřívat troubu na 220 stupňů. Vykynuté těsto vyškrábněte z mísy na řádně pomoučněnou pracovní plochu. Ruce si též poprašte moukou a několikrát rychle přehněte těsto od krajů ke středu, jako byste balili dárek. Pak těsto rozdělte na dvě poloviny a každou z nich přibližně usměrněte do podoby válečku.
  4. Uprostřed každého kousku vytvořte podlouhlý důlek hřbetem ruky. Do důlku nasypte trochu sýra a opět přehněte okraje těsta směrem doprostřed, případně je ještě trochu zmáčkněte k sobě. Tentokrát už přehýbejte jen dlouhé okraje. Akci s důlkem a posypáním sýrem ještě dvakrát zopakujte na oba dva kusy těsta. Nakonec bagety trochu stočte do vývrtky a přeneste na plech vyložený papírem na pečení. Potřete vodou a nechte znovu krátce nakynout, stačí 10-15 minut, než se dobře vyhřeje trouba.
  5. Bagety pečte 23-25 minut, až na povrchu svůdně zezlátnou. Dopřejte jim aspoň částečné vychladnutí, než se do nich s chutí pustíte.

 

Join the Conversation

  1. mňam to musí být dobrota určitě zkusím

    1. Vyzkouším, moc se těším! Jarka

  2. Petra Vrábliková says:

    A dieta je v háji….

    1. Jo, to mně napadlo hned – a co štíhlá linie? J.

  3. přidávám dýni do kynutého těsta dost často, ale vždy se jedná o nějakou sladkou verzi; život je změna…… . , děkuji za inspiraci

  4. Zase jeden fajn recept, já peču několik druhů chleba, ale i pečivo podle receptů kuchařky Lorraine Pascal, kdysi dávali na TV Paprika její pořady převzaté z BBC (jsou tam všechny recepty). Jsou jednoduché na přípravu a velmi jedlé (a nejen ty). Doporučuji najít na webu, jde to i přeložit z angličtiny. Jinak děkuji za další variantu a zdravím Irena

  5. Maruška says:

    Zcela jistě vyzkouším, jinak chleba peču s přidáním nastrouhaných syrových brambor. Hlavně na výlety a dovolené. Vydrží rovněž dlouho “ jako čerstvý.“

  6. Monika says:

    Šlo by to těsto aplikovat i na pekárnu? Pak pokračovat ručo, to je jasné.

    1. Určitě šlo, já mám s domácí pekárnu problém ten, že do těsta vnáší pachuť díky kynutí při vyšší teplotě. Takže to zároveň nedoporučuju, byť to technicky možné je.

  7. Tedy, Florentino, tohle je úžasné. Před několika lety jsme u nás doma podlehli kouzlu dýní a je to čím dál víc. Pořád ještě žasnu, jaká nová jídla se z nich dají dělat. Ze špagetky jsem posbírala nebo vymyslela dost receptů a s radostí vítám i tento. Dýně máme, tak seberu odvahu a zkusím to. S kynutým těstem zas tolik zkušeností ještě nemám, ale už se ho nebojím. Bagety vypadají překrásně a určitě by jim slušela i špaldová mouka. Tak vzhůru do toho! Díky.

    Paní Ireně děkuju za tip na L.Pascal, moc ráda se podívám.

  8. Dýně mě nenapadla, když, tak peču s bramborem, sýr – to určitě vyzkouším, jen vynechám tymián – jaksi ho můžu jenom v rajské.
    A není to fér – předkládat takové dobroty…mám Pavlovův reflex už při čtení…

  9. Báječné recepty a spousta nových rad, alespoň pro mně, bagety určitě vyzkouším a děkuji Zdena

  10. Skvělý nápad, ještě dnes se do pečení pustím…už se moc těším, až na zahradě budu mít spousty zeleniny, až nebudeme vědět, co s ní :-)) Ta zima je taková smutná…

  11. Dělám bagetu s dýňovými semínky, kombinace s pečenou dýní je výborný nápad. Díky

  12. Vlasta Krestová says:

    Zdravím Florentýnko, skvělý recept, dýně mě nenapadla, brambory do slaného pečiva přidávám. Díky za další nápad, opět je to zkoušet.☺

  13. Péci pečivo doma mě zatím ještě nenapadlo (časové důvody + lenost) a bílým pečivem bych asi ani u nás nikoho moc nenadchla. Ale je to skvělé počteníčko ke kávě jako vždy a inspirace pro případné rodinné oslavy. Nebyla by i nějaká celozrná varianta?

  14. Díky za novou inspiraci. Mám ráda pečivo ,tak jdu hned vařit brambory a začnu tvořit. Doufám že úspěšně. Hezký jarní dny.

  15. Julianna says:

    Děkuji určitě vyzkouším sdílela jsem na mém profilu

  16. Milá Flo, posílám krásné sluníčkové pozdravy a oznamuji, že jsem dnešní recept četla jako detektivku. Tvoje návody a rady jsou úžasné. Fotodokumentace dýňových baget se sýrem u mne vyvolala Pavlovův reflex. Jejich upečení nebudu dlouho odkládat, ještě 1 špagetová dýně doma je. Těším se!

  17. Diky za dalsi dobry recept,take moc rada pecu ruzne pecivo a ten se bude urcite hodit…????????????????

  18. JarmilaVodičková says:

    Ahoj Flo,pečivo vypadá parádně.
    Snad se mě povede jako tobě.
    Díky Jarmila.

  19. Díky, Florentýno,
    už jdu na to, jsem moc zvědavá, pečivo jsem pekla jen okrajově. Tvůj trhací závin měl úspěch, pekla jsem ho s rozmarýnem a olivami.

  20. Janule says:

    Jdu vařit brambory, a až vychladnou, vrhám se na pečení! Jinak ohledně žádostí o ruku (zmíněno v mailu) – láska, jak známo, prochází žaludkem, takže já osobně jsem přesvědčená, že se žádná žena, která dobře a ráda vaří, nemusí bát, že by někdy zůstala na ocet…

  21. Naděžda says:

    Paráda, taky upeču. Děkuji.

  22. Mirka Škramlíková says:

    Zdravím. Díky za recept. Zotavuji se z chřipky, ale těším se až recept vyzkouším.

  23. Dobrý den, také občas něco zkouším, mám docela dobrý recept na housky, ale jak píšeš, nejlépe chutnají v den upečení, určitě vyzkouším, tvoje recepty jsou vždy skvělé. Minulý čtvrtek jsem udělala karamelovou omáčku – nemá chybu.
    Hezké dny

  24. marsilinek@seznam.cz says:

    Milá Flo,
    krásný recept, díky.

  25. Marie Tučková says:

    Díky za super recept určitě vyzkouším o víkendu. Doufám, že se podaří kynutá těsta mi moc nejdou.

  26. Flo,děkují za recept,dýně -stáíle přemýšlím co s ní? Jsem ráda za tyhle recepty. Ještě že tě máme !!!

  27. Děkuji za dobrý recept vyzkouším i s dýní i s bramborami. Zdravím a přeji příjemný den

  28. Renata says:

    Flo,
    jak to, že vidíš do naší kuchyně jak už dva dny chodím kolem dýně a uvažuji, co dalšího z ní připravit? Už jsem zkusila bábovky, brownies, knedlíky, omáčky, tam to manžel nepozná, ale bagety?! To je senzace. Dokonce mám formu na bagety, tak zkusím obojí postup, zítra jsem je plánovala upéct. Díky za inspiraci tvoji i dalších čtenářek, člověk se dozví zajímavé věci. Až vyzkouším dýňovou zmrzlinu, dám vědět.

    P.S. Můj tip na zajímavé recepty: https://www.youtube.com/watch?v=L7gVcPXQfdE

    Renata

  29. Jarmila says:

    veliký dík za recept, Flo, vypadá skvěle, určitě vyzkouším co nejdříve. Taky bych se přimlouvala za nějaké celozrnné pečivo, kdyby byl recept. Jarmila

  30. JIrina says:

    Florentýnko ,zkoušela jsem kynutou veku a tohle určitě vyzkouším mnam Jiřina

  31. ivona says:

    Dík za recept, poslední dýně „čučí“ ve spíži . Pořád jsem s ní měla nějaké plány, protože je poslední, takže “ něco“. A je úplně jasno co . Ještě jednou dík
    Ivona

  32. Zdravím Florentýnko a děkuji ti za recept, určitě vyzkouším. Kluci mi sice moc dýni nechtějí, ale tady ji můžu hezky schovat.

  33. Renata says:

    Milá Florentýnko, recept na dýňovou bagetu je přesně to pravé, co jsem hledala.
    Vzhledem k tomu, že pokusy s domácím kváskovým chlebem nedopadly nejlépe a z trouby vylézaly nepovedené a nejedlé hroudy, dala jsem se na pečení domácích houstiček dle tvého receptu.Těsto mi vždy krásně nakynulo, housky byly skvělé, snědli jsme je hned zatepla, ale stejně krásně jsem nakynula i já.
    Nešlo přestat, zvlášť když jsem si říkala, že je nutné je sníst hned,neboť další den to nebude ono.
    A vida, nyní se rýsuje možnost upéct dobrotu a nemuset se vymlouvat na okolnosti.
    Moc děkuji za recept a dám vědět, jak to celé dopadlo….:-)

  34. Ahoj Flo,pečivo peču často a ráda,taky přidávám vařené brambory,ale s dýní jsem ještě nezkoušela.Bagetky vypadají báječně,snad se mi taky povedou,tak jako Tobě.Recepty máš opravdu vychytané a ještě se mi nestalo,že by se něco nevyvedlo.Tvůj ,,trhací,, závin už u nás zdomácněl,peču často a žádná návštěva se bez něj neobejde.Díky za nový recept. Zdena

  35. Jiřina says:

    Ahoj, moje špagetová dýně odpočívá už upečená jako pyré v mrazáku. Tak to sní vyzkouším.Snad to půjde .

  36. Florentýno, jej, něco se mi nepodařilo: těsto je strašně suché…, hrudkovaté.. Co s tím? Děkuji za odpověď, Hanka

    1. Hanko, z nějakého důvodu v něm máš málo tekutin, určitě přidat třeba mlíko, až budeš s konzistencí spokojená. Může to být způsobeno třeba kvalitou mouky nebo příliš suchou zeleninou. Ta špagetová dýně má velkou výhodu, že je hodně – jak to popsat – řídká a vodnatá.

  37. Recept vypada skvěle, určitě vyzkouším, udělám z brambor, dyni nemam. Chci si upresnit pečení, ať něco nepopletu. Na těch 220 stupňů se to má péct celou dobu a v případě dosažení líbivé barvy raději vytáhnout drive? A nebo po určitě dobe stáhnout na nižší teplotu a nechat propect. Mam pocit že bych po více jak 20 minutách vytáhla kominika:-) Ale přiznam se, že s bagetama nemám zkušenosti, pecu jen chleba v pekárně a nebo obří vanocku v troubě. Je mi jasné, že bageta je mnohem štíhlejší a měla by byt křupava. Diky za radu

    1. Pokud se dá troubě skutečně věřit a teplota uvnitř je (bez zapnutého horkovzduchu!) opravdu 220 stupňů, tak žádné obavy, těsto se nespálí a kominík nebude. Vánočka potřebuje nižší teplotu, je to náročnější těsto a musí se propéct dřív, než se spálí, ale u těchto bagetek se nemusíte bát. Jakmile hezky rovnoměrně zezlátnou, budou propečené i uvnitř.

  38. Ahoj Florentyno, páni, tak tohle musím vyzkoušet. Ještě jsem neslyšela, aby se do kynutého těsta přidávaly brambory nebo dýně. Koukám, že se mám ještě co učit……směju se. Vyzkouším a povím.
    Věra

  39. stejný problém jako Hanka,taky jsem se snažila držet se receptu a pak jsem přidávala mléko „od oka“.
    Škoda že se ta dávka nedá nějak upřesnit,ale chápu to,záleží jak bude těsto husté či řídké.
    V každém případě už kyne.uvidíme…

  40. šárka says:

    Děkuji za receptík.Oooo to bude báječná bašta…

  41. Věrka says:

    Já dávám vařené brambory i do kynutých buchet, těch klasických, prababičkovských. Takže u bagety mi to zvláštní nepřijde.
    Když si dopřeju ten luxus, že peču doma pečivo, tak je to většinou právě ten „kořenový“ chleba. Dělám ho z žitné mouky, brambor, droždí a zadělávám ho černým pivem. Tedy většinou. Bez vejce. Zato vždy přidávám třeba smaženou cibulku, sušená rajčata v oleji nebo olivy nakládané v oleji, a tak… Tím tam vlastně dostanu ten tuk a vláčnost. Semínkám a bylinkám se vůbec nebráním. To těsto musí být taky velmi řídké. Popravdě, je to ale spíš chleba než bageta, nicméně, v lednici v sáčku je vláčný ještě za týden, pokud tam vydrží.

  42. Milá Florentýno,
    zkusila jsem dnes recept na dýňovou bagetu, ale byl to trochu boj… Přišlo mi, že 75 g smetany na celkově 740 g hmoty(mouka+brambory) je žalostně málo. Musela jsem hodně tekutiny přidat, abych z toho udělala těsto, které by mohlo vykynout. Je údaj o tekutinách správný?

    Díky za info

    1. Jani, údaj je správný, ale některé druhy brambor mohou být sušší než zmíněná dýně, takže jsi udělala dobře, že jsi tekutinu přidala, dokud jsi nebyla spokojená.

  43. Tereza D. says:

    Dobry vecer Flo,

    dekuji za skvely recept! Myslite, ze by byly bagetky dobre i ze spaldovky?

    Dekuji, Tereza

    1. Určitě ano, jen budou chtít o trochu víc tekutiny.

  44. Věra says:

    Dobrý den, dělala jsem verzi s vařenými bramborami. Těsto krásně vykynulo, povedlo se mi zapracovat nastrouhaný čedar, pak se pěkně upeklo. Po vyndání z trouby byly ale bagety nadýchané jen chvíli, pak „spadly“ a zůstaly vysoké jen 2 cm. Nevím, čím to mohlo být. Možná jsem je měla péci delší dobu? Prosím o radu. Nicméně chuťově byly výborné a snědli jsme je hned ten den.

    1. Věrko, to vypadá, že byly buď překynuté před pečením anebo nedopečené. Případně zkuste i jinou značku mouky.

  45. Nikola says:

    Ahoj Flo,

    děkuji moc za tento recept, vždy jsem se kynutých věcí bála jako čert kříže, ale tohle byla paráda, povedlo se fantasticky na první pokus! Myslím, že ve středu dám repete, neskutečně se po tom zaprášilo :)!!

  46. Magdalena says:

    Milá Flo,včera jsme oslavovali Josefa,tak jsem upekla dyň.bagety,jsou opravdu vynikající.Dostala jsem velkou pochvalu,každému jsem dala recept.Měla jsem dýni hokaido

  47. Martina says:

    Super nápad, Flo, to musím vyzkoušet, a hlavně do baget můžu použít zmrazené dýňové špagety;)

  48. Věrka Jakešová says:

    Super, vyzkouším, jen se chci zeptat, jestli můžu použít sušené droždí?Mám doma 3 pytlíčky ani nevím, proč jsem si je koupila, a ještě nikdy nepoužila. Co s nimi?

  49. Fungovalo by to i s jinou moukou? Třeba celozrnnou špaldovou? A dá se něčím nahradit ten cukr do droždí? Cukr totiž doma nevedeme a nechce se mi kvůli špetce kupovat hned kilo 🙂 ale jinak bych to moc ráda zkusila, dýni máme moc rádi. 🙂

  50. Tak již jsem zkoušela 2x a opravdu výborné, těsto uprostřed vláčné a nadýchané. Dělala jsem z brambor a dávala jsem na 440 g mouky celou smetanu 250 ml a potom jen tak 20 ml mléka, ale možná by to šlo i bez toho mléka, možná by to lépe drželo tvar.

  51. Ahoj, Flo,
    stejný problém jako Hanka a Eva – málo tekutiny. Je to asi tím, že jsme dávaly brambory a ne dýni. Jsou mnohem sušší. Přidala jsem asi o 1/4 l mléka víc.

  52. Helena says:

    Zdravím,
    bagety výborné, dělala jsem je z brambor a přidala celou šlehačku 200 ml
    a méně mouky. Jen se po nich zaprášilo.

  53. Slávka says:

    Skvelé! Včera som robila zemiakové a dve tekvicové. Výborné!

  54. Ahoj, já někde dělám chybu :-/ dělala jsem už podruhé a rozlézají se mi a vůbec nevybehnou nahoru… do pečení vše úplně ok, krásně testo nakyne, ale pak proste ende…. mám takové vyšší “chlebove”placky

    1. Jani, to může mít několik důvodů:

      • nedostatečné nakynutí zamotaných baget před pečením
      • příliš dlouhé kynutí baget před pečením, takže jsou překynuté a neudrží pak v troubě všechen vzduch
      • špatná mouka s malým množstvím lepku

      Zkusila bych pro začátek vyměnit mouku, a když to nepomůže, tak zkrátit dobu kynutí zamotaných baget před vložením do trouby.

  55. Martina says:

    Povedlo se. Bagety s přidanou máslovou dýní skvěle vypadají a je to velká dobrota. Zařadím častěji. Výtečný recept, díky.

  56. Hanďa says:

    Zase jednou zkouším nějaký Tvůj recept-jako vždy mám při přípravě zamotané a zamatlané úplně všechno,trvá mi tak 3x déle a do trouby vkládám hodně podezřelou věc-ale vylézá to z ní naštěstí podle představy???? Ale ten výrobní proces mě znovu na čas odradí. Snad mám čich na složité recepty-jinak tomu říkat nebudu????

    1. Uff, jsem ráda, že to dopadlo! A máš pravdu, tohle není recept zrovna s malým množstvím kroků. Držím všechny palce do příště!

  57. Milá Flo, díky za skvelý recept. Bagetky som piekla so zemiakmi. Uhnietlo sa mi parádne kompaktné cesto, vôbec nebolo vlhké.
    Akurát až pri pečení som hľadala, čo som urobila zle, pretože veľmi skoro stmavli. Tak som ich aj vytiahla o nejaké 2-3min skôr. Potom som sa dočítala, že nemá byť zapnutý horkovzduch! Tzn vršek+spodek?
    Určite upečiem zase, manžel sa tam na tom už pasie a to ani neje pečivo 😀
    Som zvedavá aj na tu dýni 🙂

  58. Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela dýňovou bagetu a protože zbyla dýně, tak i placičky. Obojí bylo moc dobré a určitě zařadím do domácího jídelníčku. V bagetě příště vynechám sýr, měla jsem doma jen parmazán a zatímco v placičkách byl top, v bagetě bychom se bez něj asi obešli. Měla jsem strach z těsta, ale robot ho krásně vypracoval a tvarování bylo bez problémů 🙂
    Bohužel to byla poslední špagetovka z loňské sklizně, takže nezbývá než se těšit na letošní úrodu. Pěkný den a děkuji. Marta

  59. Zkusila jsem místo dýně použit zeleninu (původně připravenou pro malé ditko), byla tam převaha řepy s mrkvi, fenyklem a batátový a dopadlo to kupodivu báječně. Dekuji za skvělý recept!

  60. Tereza says:

    Wau…už jsem je jednou dělala a byly skvělé, ale vracím se k nim právě dnes a vůbec nechápu, jak jsem dokázala 75 g smetany spojit s jedním vejcem a 440G mouky v řídké těsto. Kde dělám chybu? Řídké to rozhodně není ani před přidáním mouky 🙁

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
Veškerý obsah podléhá autorským právům.
© Jana Florentýna Pišová 2014-2024.
Close