Kuřecí pilaf z Remosky

Když se řekne pilaf, stačí si představit dušenou rýži a nemůžete se splést. Takže když zazní slovní spojení kuřecí pilaf, je hned jasné, že se jedná o rýži dušenou s kuřecím masem. Čili jídlo snadné a zároveň jídlo z jednoho hrnce. V mém případě z jedné remosky.

Moje nová – nebo vlastně dočasná a provizorní – kuchyně se skládá z nerezového stolku se dřezem, do kterého jsme vestavěli starou mikrovlnku od babičky, a dál z jedné spodní kuchyňské skříňky s pracovní deskou. Obojí značky IKEA a obojí časem dostane druhou šanci ve venkovní kuchyni na léto.

 

provizorní kuchyně IKEA

Jako lednice funguje krabice za oknem. Výhled při vaření mám na krásnou OSB desku, která zakrývá stavební otvor pro okno, toho času ve výrobě. Ke dvěma židlím (víc do dnešního dne nepřežilo) a jednomu stolu jsem přisunula bývalý televizní stolek, který zatím poslouží jako sedací lavice. Samozřejmě myslím i na pěknou předvánoční atmosféru.

vánoční svíčka

Na malém příručním gauči pro dvě osoby se hned zabydlela kočka, takže zde si odpočineme jen v některých denních intervalech a pouze po vzájemné dohodě jak mezi sebou, protože je nás na malý gauč moc, tak i se zvířetem.

malý sedací gauč
 
kočka na sedačce

V téhle improvizované kuchyni v prostoru, který ještě nějakou dobu bude připomínat holobyt, mám zatím jen varnou konvici, přenosnou plotýnku a remosku, ostatní je ještě někde v krabicích. Ale i tak je vše funkční a vařit se tu dá líp, než to na první pohled vypadá. Stačí dodržet základní pravidla pořádku v kuchyni. Uznávám, domácí výrobu lasagní s boloňskou omáčkou si nechám až na hotovou kuchyň, ale kuřecí pilaf z remosky je hračka.

Kuřecí pilaf – pravidla přípravy masa

Když jsem naznačila, že pilaf je vlastně dušená rýže, měla jsem tím na mysli, že do značné míry kopíruje základní pravidla pro dušení rýže. Pokud jste můj článek a recept na toto téma ještě nečetli a s nadýchanou dušenou rýží si sami neporadíte, určitě nejdřív koukněte sem: Jak uvařit rýži.

Nyní si stačí uvědomit, že když se začíná vytvářet základ pro dušení rýže, přidá se do něj kromě koření i maso a pilaf je na světě.

Aby měl kuřecí pilaf příjemně masovou a plnou chuť, je potřeba kuřecí maso předem osmahnout na tuku a vyrobit mu zlatavě opečenou barvu, kterážto přináší jak větší požitek z jídla, tak i navnadí strávníky v domácnosti vůní linoucí se z kuchyně (z té mé kuchyně se teď všechno line snadno, protože nemá dveře).

Dokud nedostane maso tu správnou barvu, nemá ani smysl pokračovat dál. Což znamená, že pokud chcete použít remosku stejně jako já, počítejte s tím, že jí osmahnutí masa potrvá podstatně déle, než by se to událo na sporáku v kastrolu.

Remoska je výborný přístroj, který do malé kuchyně vnese nové možnosti tepelné úpravy a tedy i nové chutě, ale oproti běžnému vaření a dušení na sporáku či pečení v troubě je pomalejší. Vůbec to nevadí, ale je potřeba na to předem naplánovat dost času. Zatímco na pánvi bych měla maso dostatečně opečené do deseti minut, remoska potřebovala čtyřikrát tolik.

Co se týká použitého masa, vezměte raději kuřecí stehna než prsa. Stehna v tomto receptu báječně změknou a budou šťavnatá, zatímco prsa se při dušení spíš vysuší a ztvrdnou.

Další chuť pro kuřecí pilaf z remosky

Druhý sympatický prvek v receptu, který si málokdy odpustím, je použití leča. Teď v zimě, kdy není dost levných čerstvých paprik a rajčat, můžete vytáhnout zásoby z mrazáku nebo sáhnout mezi řady vyrovnaných zavařených skleniček. Případně se nebojte koupit lečo sterilované, obvykle neobsahuje nic, co by vnášelo do kuchyně zbytečnou chemii.

Použitím leča sice dělám kuchařský taneční úkrok stranou směrem k srbskému rizotu, ale tady to opravdu chuťově sedí. Když je kuřecí pilaf hotový, nikdo by v něm lečo prvoplánově nehledal, není na první pohled poznat, jen se sem tam mezi rýží a masem potuluje kousek papriky nebo rajčete.

Lečo obsahuje trochu tekutiny, takže je na to potřeba při dušení rýže myslet a ubrat na množství vody, kterou by jinak rýže potřebovala, aby změkla. Proto poměry rýže a vody v mém receptu neodpovídají běžně zažitým. Běžně zažitým věcem vlastně momentálně neodpovídá u nás doma vůbec nic.

Tak si nechte chutnat.

 

Kuřecí pilaf

Množství: 4 porce

Kuřecí pilaf

Suroviny

  • 100 g špeku
  • 500 g kuřecích stehenních řízků (tj. vykoštěného a kůže zbaveného stehenního masa)
  • 1/2 lžičky soli
  • 300 g dlouhozrnné rýže vhodné na dušení (jasmínová nebo basmati)
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 700 g leča (mraženého nebo sterilovaného)
  • 100 g strouhaného sýra k podávání
  • trocha petrželky na ozdobení

Postup

  1. Špek nakrájejte na malé kostičky a vhoďte do kastrolu nebo do remosky. Začněte zahřívat naplno; v případě kastrolu podlijte špek dvěma lžícemi vody, aby se nezačal připalovat dřív, než si stačí pustit vlastní sádlo.
  2. Než špek povolí a trochu se opeče, nakrájejte maso na drobnější kostičky – zhruba 1,5 cm velké. Větší kusy masa nedělají pěknou strukturu v hotovém jídle a mají tendenci se od rýže oddělovat, namísto aby byly její součástí. Nakrájené maso promíchejte se solí, případně přidejte trochu drceného chilli, pokud si na něj potrpíte. Taky si připravte půl litru horké vody.
  3. Maso přidejte k vyškvařenému špeku, promíchejte a začněte opékat. Cílem je výrazně zlatá barva ze všech stran. Během opékání masem míchejte, jen když je to absolutně nezbytné a hrozilo by připálení, jinak ho nechte svému osudu. Jedině tak zajistíte skvělé opečení.
  4. K opečenému masu přisypte papriku, bleskově promíchejte a zasypte propláchnutou rýží. Znovu rychle promíchejte, aby se rýže ze všech stran obalila tukem, chutěmi a paprikou, a hned na to podlijte lečem a 500 ml horké vody. Pokud jste použili špek, který nebyl výrazně nasolený, můžete v této fázi vše trochu přisolit.
  5. Zakryjte a nechte 20 minut zvolna dusit. V případě remosky ponechte výkon, jak je, stejně regulovat nejde, v případě kastrolu a plotýnky zmírněte žár na minimum. V polovině doby dušení všechno krátce promíchejte; na závěr dušení hotovou rýži načechrejte vidličkou.
  6. Podávejte horké, posypané strouhaným sýrem a nasekanými bylinkami.

 
 

Join the Conversation

  1. Výborně, dnes nějak nemohu vymyslet, co k večeři a tak se mi nápad na pilaf ohromně hodí – díky 🙂 Určitě to půjde i ze surovin „co dům dal“.

  2. Můj přítel miluje lečo… už vím, co bude v sobotu na oběd 🙂 Díky ….

  3. Srdečný dík za všechny moje drůbež milující přátele….

  4. Ahoj, přeji, ať se dostěhujete a zabydlíte co nejdříve. Jsem v podobné fázi rekonstrukce, tak zcela chápu, jak na tom teď asi jste. Díky moc za recepty a inspirace, to se vždycky hodí 🙂
    Krásný den všem.

  5. Zase dobrá rychlovka, díky. Moc ti Flo přeji krásný pocit ze zařizování, na Vánoce bude určitě vše OK. Když ne, bude to později. Ale už ten pocit z domova, je ten nejkrásnější. Celá rodina se určitě raduje, máte to z větší části za sebou.

  6. Vypadá to výborně, určitě vyzkouším. Díky za recept.

  7. Marcela says:

    Ahoj Flori,zdravím Tě v Ostravě.Dovedu si představit,co máš doma.Měli jsme zateplení baráku, zasklené balkóny,nová elektrika.A všude prach,umýt koupelnu,podlahu ani nemělo uklízet.
    Mám ráda kuřecí maso a udělám pilaf.Ráda čtu Tvoje recepty,konečně dělám podle Tebe bramborové knedlíky.Omlouvám se,po mrtvici pořád špatně píšu,možná jsou tam chyby.Přeji Ti krásný den Marcela

  8. Martina says:

    Hezký den,

    recept vypadá vážně báječně a navíc nevyžaduje moc práce… A času kdy mohu dohlížet na svoje nemocná robata. Ve chvíli nepozornosti se můžu dočkat pomalovane zdi (jako před dvěma tydny), poplivanych dveří (vážně super zábava) a dalších veselých příhod…. Musím to určitě vyzkoušet…
    Přeju klidne vaření ve Vaší kuchyni a pokud možno vesely podzim, Martina

  9. Koupelna,
    koupelna je teď ideální na vaření, navrhuji: utopence, námořnické maso, čaj.
    Nebo si zahrát prší.
    Víc receptů, které obsahují vodu mě nenapadlo ????

  10. Takové recepty mám nejraději, taky to tak dělám. Místo leča se taky hodí houby a zelené fazolky. Dochutit česnekem.
    Dana

  11. Děkuji za připomenutí dávno odloženého receptu. Kdysi jsme dělávali celkem často, ale v záplavě nových a nevyzkoušených jídel nějak sešel z očí. Už vím co se bude vařit :-))) Jen si matně vzpomínám, že buď kvůli lenosti, nebo aby se to nepřipalovalo, jsem nedělal na ohni, ale v troubě. Tedy těch posledních 20-25 minut. Ona ta remoska je vlastně tomu podobná, jen teplo jde z vrchu a ne ze všech stran.

    Jinak ta spartánská kuchyň je fajn, takhle možná začínal vařit nejeden z nás. To se najednou zjistí, že bez těch všech pomocníčků a udělátek to jde taky. Jen to najednou není rutina. Pěkný den přeji všem.

  12. Ahoj Flo, to je super recept, díky. Zrovna jsem se vrátila z nákupu a shodou okolností všechny suroviny jsem koupila, včetně mraženého leča 🙂 Tak určitě zkusím.
    Ať se vám všem v novém dobře daří.

  13. Děkuji za úžasný recept….. ????

  14. Vypadá to dobře a jednoduše, takže za vyzkoušení určitě stojí.

  15. Ahoj Flo,

    tvoje provizorium je moc hezké a postupně to doladíš ke své představě hlavně že jste
    “ doma “ – děkuji za tvůj receptík mám v neděli co k obědu dcera lečo miluje a já taky ale letos se nějak nepodařilo zavařit tak si ho koupím – měj zatím pohodové dny a moc děkuji

  16. Lákavý recept, vyzkoušíme, zapojit lečo by mě nenapadlo. Ráda sleduji Vaši pouť k nejen nové kuchyni a přeji, ať se vše podaří k radosti celé rodiny. Když to člověk prožívá sám, ani si to neuvědomuje, jak složitý je to proces, řeší prostě úkoly postupně jak přicházejí. Je fajn mít možnost si to díky Vám zpětně uvědomit, vážit si toho a být na to hrdý. Díky!

  17. Flo mám obrovskou radost,že už se vaše tedy hlavně tvoje kuchyně blíží do finiše.Moc ti to přeji,vím co je to domov ,je to místo kde je nám dobře a cítíme se příjemně.Majka

  18. Milá Flo,
    taky si přesně vzpomínám, jak jsme přestavovali dům a než jsme se zabydleli, tak to taky chvíli trvalo, ale určitě výsledek bude stát za to. Rychlovka z kuřecího, která se určitě bude hodit teď v předvánočním čase. Díky.

  19. Milá Flo, měla jsem pocit, že ten začátek jsem psala já. Kuchyň sice už máme, ale také plný dům řemeslníků. Všichni všechno dodělávají a já mám pocit, že to nikdy neskončí. Doma se kupí krabice. Zimní věci jsem balila v předstihu už v létě. Takže si tvé recepty zatím ukládám a ono na ně určitě dojde. Držím palce ať obě na vánoce bydlíme.

  20. Milá Florentýnko, výborný recept. Včera jsem dělala rizoto a myslela jsem si, že mám tenhle týden s rýží splněno. Na pilaf jsem dostala chuť a nejvíc se mi líbí použití leča. Zase další recept na zásoby leča ze sklepa. Teď vím, že letní honička kolem zavařování nebyla zbytečná.
    A ty i přes složité podmínky bravurně zvládáš vaření a neflákáš to. Jsi šikulka. A můžeš se těšit na zařizování nového domova. Na ty krabice časem zapomeneš 🙂 Lída

  21. Ahoj Flo,máme rádi rýži,rizoto a použití leča určitě vyzkouším ,vypadá to jednoduše a lákavě.Díky za recept a nový nápad.

  22. Výborný recept, moc děkuji za inspiraci. Také přeji zdárné ukončení renovace bydlení 🙂

  23. Mňam, rychlé a dobré, díky Flo 🙂

  24. Florentýnko,zdravím.Teda to jsou takové bojové podmínky,ale zase to bude nádherné.Všichni co vám sem píšeme vám přejeme všechno at se podaří a na vánoce klid,pohodu a takový to obyčejný lidský štěstíčko. Tohle už se dá vydržet,ale musím se smát,proto že až ted někdo řekne něco o přestavování,tak ho možná něčím bacíte.Ale bude to krásné a celé vaše.At jste zdravá a štastná a celá vaše rodina.Dana

  25. Dobrá rychlovka,to se mi moc líbí.S tím lečem je to dobrý nápad.Určitě brzy vyzkouším.Srdečně zdravím do nového domu Marie.

  26. Milá Flo,receptík vypadá moc dobře a hlavně jednoduše a rychle.Vyzkouším v sobotu,suroviny mám a přepošlu dceři,která miluje rychlá ,chutná jídla. Jinak ti přeji a vlastně celé rodince brzy hotový domeček. Jana H.

  27. Pokorná Zdeňka says:

    Milá Flo už jsem zapomněla, že jsem to dělávala a jsem moc ráda, že se to tu objevilo ????děkuji a ještě chci dodat, že jestli jsi i ve skutečnosti tak krásná jako na té fotce tak doma jídlo musí chutnat o to víc děkuji za bezva recepty na které se těším každý čtvrtek ????????????

  28. Díky milá Florentýnko, a ať se Ti v novém domově moc líbí a ať máš hodně síly a chuti do nových receptů!

  29. A zase snům o něco blíž,už jste pod svou střechou a to je hlavní,to ostatní se poddá.
    Flori,pilaf je skvělý nápad ,brzo na něj dojde i u nás. Díky za tip. Moc pozdravů posílá Alča

  30. výborně,tak to už jsem dlouuuho nedělala a máme zitra oběd diky za nápad :-).Jinak Florentýnko i ten holý byt jak píšeš je velmi hezký 😀 tak vzhuru do práce at jej zaplníš 🙂 Hanka

  31. Milá Flo, za prvé gratuluju k nastěhování do zatím sice holého, ale přesto domova.
    Home sveet home. A za druhé, díky za seriál svědectví o tom, že připravit chutnou krmi lze téměř kdekoli a s minimem potřeb. Jsi super! 🙂 Maruška
    ,

  32. Kateřina says:

    Milá Flo, první kroky v nové kuchyni – velký krok nejen pro lidstvo=vařící, ale také pro člověka – přeji pevné nervy a hodně sil.
    Ať se všem, koho ještě čekají opravy, úpravy a stěhování, vybalování, daří.
    Kateřina
    PS. naštěstí jsem si nedávno přečetla ve vánoční kuchařce, že neumyté okno není žádná tragédie :-), vybaluji také krabice 🙂

  33. Martina says:

    Milá Flo, já se připojuji se vzkazem, že 24.12. přijde Ježíšek a ne kontrola z hygieny, přeji radostné zabydlování a díky za nový recept. Martina

  34. Milá Flo,
    Obdivuji Tvoji energii, ale v mládí jsem nebyla jiná! 🙂 Jsem na tom podobně, náš navrácený statek je ve fázi větší rekonstrukce, než jsme původně zamýšleli, takže osídlení přijde asi až za rok, ach joooo… tím pádem se nezařizuje – nerekonstruuje náš zakoupený byt. To mi připomnělo tu žárovku na drátě 🙂 . Máme ji doma i na “ statku“. Řemeslníci pracují liknavě, jako můj partner, takže vše v “ provizoriu“ a mezi krabicemi. Ale neva, až to bude hotové, také budeme pohodlněji vyvářet!

    Držím palce, ať je brzy vše hotové ke spokojenosti! A recept vypadá velmi lákavě 🙂 !!!

  35. Kocourek Bodík says:

    Přeji pevné nervy, Florentýnko, neboť nyní tě čekají ty hlavní strasti ale i slasti při závěrečných fázích rekonstrukce. A na závěru hodně záleží, proto ti držím palce!!!
    Nezapomeň – finis coronat opus, čili konec koruna díla!

    1. Kocourek Bodík says:

      P.S.: Mě do bytu vtrhnou řemeslníci 3. prosince! Do Vánoc ale bude hotovo, teď jde o přemístění staré linky na jinou zeď (takže asi půlroční provizorium), zapojení dvoububnové pračky, myčky, drtiče odpadů (nemám bohužel zahrádku, aby mohl kompostovat) a průtokového ohřívače pod dřez. Parní trouba a indukční varná deska přijdou na řadu příští rok už do nových skříněk…

  36. Libuše says:

    Skvělý, jednoduchý recept. Zítřejší oběd je vyřešen.

  37. Vlasta Krestová says:

    Výborný nápad na rychlý oběd. Stále více se mi líbí jídla připravovaná v jednom hrnci.
    Tvoje provizorium nám napovědělo skvělý recept. Já ti přeji ať už co nejrychleji můžeš vařit v nové kuchyni i když jsi nás přesvědčila že to jde i v bojových podmínkách.
    Přeji pevné nervy a hezký víkend.

  38. Milá Flo,
    díky za fajn recept. Líbí se mi, brzy ho využiji i pro svůj prospěch. 🙂
    Tobě přeji Florentýnko hodně sil do zařizování, vybalování, umísťování, vaření a dalších činností s tím spojených. Je to dva roky, co jsme se stěhovali. Nebylo to sice v takovém rozsahu jako v Tvém případě, ale bylo to hodně náročné. Tak se drž a hlavu vzhůru.
    Přeji pěkný víkend. Iva

  39. Milá Fló, přeji hodně sil do finiše a děkuji za jednoduchý recept. Určitě vyzkouším. Lečo jsem ještě takhle nepoužila.

  40. Moc děkuji za recept. Jídla na tento způsob mám ráda jako taková ale mám je ráda i pro jejich rychlost. Když odpoledne přijdu z práce ocením každý recept, který mi do hodiny umožní nakrmit rodinu. Tohle bude jeden z nich.-)
    Ještě jednou díky.

  41. Milá Florentýnko, nápad s pilafem mě spasil, bude dnes na oběd. Musím umýt ještě troje dveře /celkem jich bylo 17/, takže moc dík za tip.

  42. Milá Flo, strašně tě obdivuji s jakým klidem bereš to tvoji nedokončenou kuchyň a vše ostatní a přitom vaříš a dáváš nám nové recepty, smekám klobouk a přeji ti hodně sil a pevné nervy a vánoce v příjemně dokončené kuchyni i to ostatní Zdena

  43. Kauerová Zdenka says:

    Milá Flo, tak už jsme po obědě, všem chutnalo v mém podání. Recept přišel jako na zavolanou, protože kuřecí maso bylo v lednici koupené a čekalo na zpracování.Držím palce v závěru přestavby. Toto mám již v životě za sebou a už jen vzpomínám, že to „zkrátka nebralo konce“.Za vše díky..Zdena

  44. AHOJKY FLO!!! DNES JSME MĚLI K OBĚDU LEČO (Z ČERSTVÝCH RAJČAT A PAPRIK Z NAŠÍ ZAHRÁDKY) S KLOBÁSOU A VAJÍČKAMA! BYLO TO SUPER! PŘÍŠTĚ VYZKOUŠÍM PILAF PODLE TEBE!!! PŘEJU PEVNÉ NERVY PRO ZAČÁTEK A POHODIČKU NA VÁNOCE V ÚTULNÉM PROSTŘEDÍ PO REKONSTRUKCI!!! UŽ TEĎ TO DOBŘE VYPADÁ!!!

    1. Olinko – zkus psát malým písmem.je to čitelnější zdr.ad

  45. Nevěděla jsem co uvařit.Díky za skvělý tip

  46. Hana Mušková says:

    Milá Florentýno,
    i ze Tvé provizorní domácnosti na mne dýchá klid, pohoda a radost. Je to pohlazení po duši, stejně jako Tvoje e-maily s recepty.
    Děkuji, Hana

  47. Milá Florka.
    Plne sa pripájam k názoru p. Muškovej. Všetko je to pravda, pretože napriek bojovím
    podmienkam v Tvojej domácnosti a pri početnej domácnosti dokážeš pracovať na plný plyn a k spokojnosti Tvojej rodiny. Želám Ti, aby sa vám podarilo čo najskôr dať domácnosť do pôvodného či nie lepšieho a krajšieho stavu a prípravy k vianociam
    realizovala už tam. Obdivujem Ťa, ale zvládaš to famózne. Len náhodou na preventívnej prehliadke mi lekár zistil, že mám plný žlčník šutrákov. Nakoľko som nemala bolesti bolo jednoduchšie operovať. Tak sa zotavujem po operácii. Stále tvrdím, že náhoda je blbec.

    S pozdravom
    Anka

  48. Květoslava says:

    Milá Flo, obdivuji Tě, že i v tak dlouhodobě těžkých podmínkách máš stále na nás čas. Každý týden se těším na tvůj nový příspěvek a samozřejmě je většinou testuji v praxi.
    Vánoce si určitě již užiješ v nově zrekonstruovaném domě.
    Pevné nervy, hodně elánu a radost z dokončené práce Ti přeje Květa

  49. Ahoj Flo. Díky za recept, rýží mám ráda tak brzy uvařím. Přeji úspěšné dokončení stavebních prací.a klidný předvánoční čas.

  50. Marcela says:

    Ahoj Flo, děkuji za rychlý a jednoduchý recept. Lečo jsem použila kupované a výsledek neměl chybu. Kluci si pochutnali, až se jim boule za ušima dělaly. A také Tě obdivuji, jak všechno zvládáš s klidem a mnohdy i vtipem. Taky jsme rekonstruovali dům a navíc jsme v něm bydleli, zážitky mám ještě teď. Přeji Ti, ať se Ti daří a dostatek elánu do práce. Děkuji. Marcela

  51. julianna says:

    milá Flo hodně tě obdivuji já bych se asi zbláznila mít takto rozbombardovaný barák jinak určitě vyzkouším rýži mám moc ráda

  52. Zítřejší oběd vyřešen a s lečem dobrý nápad.Dík za inspiraci.

  53. Milá Florentýno, čtu všechnoo, co mi posíláš, mám Kuchařku pro dceru, a nevím, jestli jsi lepší kuchařka nebo spisovatelka. Je takový požitek, číst, co napíšeš. A stejný požitek je podle Tebe vařit.

  54. Zdenka V. says:

    Mila Flo, moc dekuji za inspiraci. Vzdy ocenim napad na nejakou rychlovku. Navic ryzi ses mi trefila do noty, protoze jsem na ni mela chut 🙂 Vcera jsem vyzkousela a urcite zase nekdy zopakuji. A jeste musim potvrdit, ze maso ze stehynek je skutecne lepsi (ale to vetsina asi davno vi 🙂 ). Ja pouzila kombinaci stehynek a prsou a kdyz to takhle mate na jednom taliri, je to proste neoddiskutovatelne 🙂
    Tesim se na dalsi recept 😉

  55. Milá Flo, recept jsem včera vyzkoušela a to přímo v remosce. Překvapilo mě, že opečení kuřete, i když na drobno, opravdu tak dlouho trvá. Výsledek je famózní, musela jsem ochutnávat hned v noci. Příště odzkouším i z krůtího masa.

  56. Vladimír says:

    Milá Flo, zkusil jsem, ochutnal jsem a jsem unešen. Je to koncert chutí a já Ti za tento koncert děkuji. To je přesně recept, který potřebuješ pokud nemáš čas a nebo prostor jako Ty.

  57. Réza says:

    Dnes jsem koupila krůtí prsa a krom špeku mám vše doma. Miluju basmati a lečo mám domácí od maminky, takže ideální recept na vyzkoušení nového litinového kastrolu od Ježíška 🙂

  58. Vojtěch Bernovský says:

    Dnes jsem zkusil pilaf – výsledek skvělý! Respektoval jsem Vaše pokyny zcela přesně, jen jsem použil namísto remosky hrnec a lečo bylo ze zmrazené směsi. Se sklenkou vína to nemělo chybu (jak konstatoval manžel)! Díky! .-))

  59. Dobrý den, u pilafu s kuřetem by mě zajímalo jak nahradit lečo čerstvými surovinami. Mám nakrájenou papriku a rajčata osmahnout na tuku než je smíchám s rýží? Jak je ochutit? Raději bych se vyhnul sterilovanému leču, protože tam bývá hodně cukru a dost aromatické/silné. Díky za radu.

  60. Dobrý den, hodláme zkusit kuřecí pilaf podle receptu a ne jen tak něco podobného od oka jako dosud.
    Jen se divím, že se recept obejde bez cibulky. Bez toho se skoro žádný neobjede.
    Jaký máte názor na použití cibulky na špeku?
    Mějte se dobře,
    Dany

    1. Klidně ji použijte, cibulkou se tady rozhodně nic nezkazí, ba naopak. Flo.

  61. Mirek says:

    Co takhle bez špeku? Já ho sice mám rád, ale má hodně silnou chuť, spíš bych tady dal příležitost té chuti kuřete.
    A přidal cibulku a sádlo 🙂

  62. Romana says:

    Diky moc…zatim se to peče,ale voni to úžasně.
    Mam moc rada vaši kuchařku. Dik.
    Posledni dobou jsem bez nápadů. Krize vareni ?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
Veškerý obsah podléhá autorským právům.
© Jana Florentýna Pišová 2014-2024.
Close