Malinové stromečky – moje nové cukroví pro rok 2021

Tyhlety jednoduché malinové stromečky jsem stvořila do letošní kolekce našeho vánočního cukroví, abych do ní vnesla něco nového, nečekaného a neokoukaného. Vkládám do nich nejen spoustu lásky a bílé čokolády, ale i jistou naději, že se u nás novinka zabydlí a v příštích letech se s ní ještě mnohokrát potkáme.

Každý rok se pokouším objevit něco nového, co se nedá nalézt ani v sešitech po babičce, ani ve starých kuchařkách. Prostě něco, co může přijít na svět jen díky pokrokovosti naší doby.

Letos jsem tedy zkusila péct s lyofilizovanými malinami. To jsou maliny sušené nikoli v teplém vzduchu, ale mrazem, takže mají výraznější chuť, sytější a přírodnější barvu a hmotnost prachového peří.

Mrazem sušené ovoce má běžně v nabídce například dm drogerie, Delmart nebo Mixit.

mrazem sušené maliny

Když se takové lyofilizované maliny rozmixují na prach, poslouží jako skvělá přísada do nápojů, polev, krémů, ale i těst. Přinesou si s sebou všechnu tu výraznou chuť, vůni i barvu, takže dávají vzniknout nečekaným kreacím.

rozmixované lyofilizované maliny

Jako třeba těmto stromečkům.

malinové stromečky snadné cukroví

Malinové stromečky z lineckého těsta

Neuškodí si připomenut zákonitosti lineckého těsta, neboť pro tyhle malinové stromečky platí némlich to samé.

Linecké těsto šikovně kombinuje máslo, hladkou mouku, cukr a žloutky. Výsledné těsto je hebké, při pečení se neroztéká, nemění nijak výrazně barvu a po upečení báječně voní a křupe. Když se dva kousky spojí zavařeninou a nechají se uležet, výsledek každého odzbrojí. Najednou si všichni spolu rozumí, dokonce najdou společnou řeč očkovaní i ti bez čipu.

Aby linecké těsto všechno tohle dokázalo a bylo krotké jako beránek, musí vycházet z vhodného poměru surovin a vzniknout takovým způsobem, při kterém se máslo vůbec nezahřeje.

Zdá se to jako protimluv, ze studeného másla přece nemůže vzniknout hebké a měkké těsto, ale ono může. Stačí nejprve máslo rozdrobit do mouky a cukru, aby vznikla drobenka, a tu pak pomocí žloutku spojit na vláčné těsto. Kdyby žloutek nestačil, přidá se ještě pár kapek vody.

Linecké těsto, které je takto připravené a které si navíc mohlo v lednici aspoň hodinu odpočinout, se při válení netrhá, nepotřebuje nijak zběsile podsypávat moukou, v troubě se neroztéká, nenafukuje, drží ostré hrany, prostě je dokonalé.

Jelikož jsem o lineckém už na blogu psala, pokud vás zajímají další detaily, najdete je zde: Linecké cukroví – pět rad k pečení.

linecké cukroví

Zvládnutí přípravy lineckého těsta považuju za jednu ze zcela základních pekařských dovedností, proto klidně berte tento recept na malinové stromečky jako další možnost, jak si tohle těsto potrénovat.

Navíc jsem vám to celé oproti lineckým kolečkům a hvězdičkám zjednodušila, protože se jedná o cukroví, u kterého se nemusí nic vyvalovat ani vykrajovat. Je to jeden z nejjednodušších druhů, co si dovedete představit, a přitom vypadá celkem promyšleně, skoro až komplikovaně.

Malinová obměna lineckého těsta

Co se tedy proti původnímu receptu mění? Vycházím z lineckého těsta s příměsí mandlí, až na to, že jsem těch mandlí trochu ubrala.

Sušené maliny jsem rozmixovala na prach a nahradila jimi 10 procent mouky.

zpracování těsta na malinové stromečky

Na dochucení jsem přidala citronovou kůru a místo žloutku jsem těsto spojila citronovou šťávou.

těsto na malinové stromečky

Když se nad chuťovou kombinací maliny + mandle + citron zamyslíte, co vám tam ještě chybí? Samozřejmě bílá čokoláda. Takže ji najdete jak na povrchu cukroví, tak v náplni, kterou se vždy dva kousky slepují k sobě.

malinové stromečky slepování čokoládovým krémem

Práce s bílou čokoládou

Při rozpouštění bílé čokolády pozor, nesmí se příliš zahřát, jinak se srazí. Zahřívejte ji tak pomalu, jak jen dovedete, co nejčastěji míchejte a pamatujte, že kastrůlky se silným dnem budou čokoládu zahřívat ještě chvíli i poté, co je odstavíte z plotýnky.

Pokud už se stane, že vám čokoláda v kastrůlku zežmolkovatí, přilijte smetanu ke šlehání. Její množství by mělo být polovina váhy čokolády. Rozmíchejte, dál opatrně zahřívejte, a až vznikne hladký krém, nechte ho vychladit, lze ho pak použít ke slepování cukroví.

A pokud se třeba rozhodnete čokoládové zdobení nebo krém vynechat, nebo bílou čokoládu vyměnit za hořkou, bude to jako neotřelý druh cukroví fungovat tak jako tak.

malinové stromečky recept

 

Malinové stromečky

Celkový čas: 2 hours

Množství: 40-50 kousků

Suroviny

    Na těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 30 g loupaných mandlí
  • 30 g mrazem sušených (lyofilizovaných) malin
  • 190 g másla, vychlazeného
  • 90 g cukru moučka
  • 10 g vanilkového cukru
  • 15 ml šťávy z citronu
  • kůra nastrouhaná z jednoho malého citronu
  • Na dokončení
  • 200 g bílé čokolády
  • 65 g smetany ke šlehání

Postup

  1. Z odměřeného množství mouky odeberte dvě lžíce, přidejte k mandlím a společně rozsekejte v kuchyňském mixéru na jemnou moučku. Potom ještě v tom samém mixéru rozmixujte maliny na prach.
  2. Mouku smíchejte se sekanými mandlemi, malinovým prachem, cukrem, citronovou kůrou a vysypte na pracovní plochu. Přidejte chladné máslo nakrájené na kostičky. Nejprve máslo do mouky rozsekejte příborovým nožem, posléze konečky prstů bleskově zapracujte máslo do mouky a utvořte něco jako drobenku, nemusí být vůbec dokonalá. Nakonec přilijte citronovou šťávu a všechno rychle spojte v těsto. Pokud citron nestačí, opatrně po lžičkách přilévejte studenou vodu, až se těsto přestane se drobit a rozpadat. Můžete-li použít ke zpracování těsta kuchyňský robot, určitě to udělejte a postupujte stejně: Nejprve při nízké rychlosti promíchejte všechny sypké přísady s máslem na drobenku a pak za stálého chodu pomalu přilévejte uvedené tekutiny, až se těsto zhroutí do jedné hroudy.
  3. Zpracované těsto už dále nehněťte, není to potřeba, naopak mu to uškodí. Rozdělte ho na dvě poloviny, vyválejte z nich váleček silný asi 3 cm a každý zabalte zvlášť ho do potravinářské fólie. Ze stran váleček umáčkněte do trojúhelníkového průřezu a nechte nejméně dvě hodiny odpočinout a zatuhnout v lednici, lépe i přes noc.
  4. Dva plechy vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 170 stupňů bez horkovzduchu nebo 155 stupňů s horkovzduchem. Velkým ostrým nožem z těsta odkrajujte trojúhelníky silné 3 mm a skládejte na plech.
  5. Ve vyhřáté troubě pečte plechy postupně 11-12 minut. Jakmile se trojúhelníčky blíží k dopečení, zesvětlají, ztratí část své syté malinové barvy a po okrajích uvidíte nazlátlé tóny.
  6. Upečené cukroví nechte chvíli odpočívat na plechu, teprve po pár minutách ho opatrně přeneste k vychladnutí na talíř nebo na mřížku.
  7. Než se cukroví dopeče a zchladne, rozpusťte ve vodní lázni nebo na nejnižším výkonu plotýnky čokoládu. Stále míchejte, čokoláda se rozpustí rychle a přehřátí jí nesvědčí, srazila by se. Třetinu odeberte do zdobícího kornoutku nebo sáčku, ke zbytku čokolády přilijte smetanu a ještě chvíli společně míchejte a zahřívejte, až se vše spojí na hladký krém. Přelijte ho do misky a nechte v lednici ztuhnout.
  8. Polovinu upečených trojúhelníků ozdobte bílou čokoládou a nechte zatuhnout. Poté slepujte vždy dva kousky k sobě připraveným čokoládovým krémem, a to tak, že je k sobě přiložíte spodními stranami, které jsou dokonale rovné.
  9. Tomuto cukroví svědčí několikadenní odležení, nejlépe v papírové krabici na balkoně, v chladné spíži, v chladném sklepě nebo na chladné půdě (pokud musíte dát cukroví do lednice, tak naopak v dóze neprodyšné, aby nevysychalo).

 
 

Join the Conversation

  1. Dobry den uz sem myslela, ze dalsi cukrovi pect nebudu, ale tohle vypada super. Prosim jak dlouho priblizne vydrzi ta napln v cukrovi? Nezkazi se? Nebo neroztece? Jestli kdyz udelam treba o vikendu vydrzi az do vanoc? Dekuji.

    1. Reni, nerozteče se, protože jako studená je akorát na natírání a při odležení se částečně vsákne do cukroví. Co se týká trvanlivosti, v krému je smetana, takže vydrží jako nepečené druhy cukroví a musí se skladovat v chladu. Týden je v pohodě a nebála bych se ani 14 dní.

    2. No přesně, říkám si, jak už na pečení kašlu a pak mi pristane v mailu tohle 😀

  2. Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, je možné tento recept nějak upravit aby v něm nebyly mandle? U nás všeobecně ořechové cukroví moc neletí kvůli slabé alergii a mám strach z mandlí jestli nemají stejný alergen a nehci někoho přiotrávit… a toto cukroví mě zaujalo…

    1. Ano, jde to. Těch 30 g mandlí se vymění za 20 g mouky a 10 g másla.

    2. Já bych zkusila tzv. tygří ořechy (v DM Erdmandel nebo jinde šáchorová mouka). Je to běžná náhrada za ořechy pro alergiky.

  3. Dobrý den, asi před týdnem jsem někde na webu viděla nějaké cukroví zdobené mrazem sušenými jahodami a tak jsem si naplánovala, že to také vyzkouším. Bohužel jsem už upekla mandlové tvary s tím že budu kousky, slepené citronovým krémem s polevou z bílé čokolády, sypat sušenými malinami. Teď mne napadá, přidat malinový prach do krému. Asi to bude výraznější, než použít malinovou marmeládu. Už nechci péct další cukroví, ale příští rok ho určitě vyzkouším. Je to skvělý nápad.

  4. To malinové cukroví mě zaujalo. ale chtěla bych se zeptat, zda nemáš, Florentýno, nějaký nápad co s mrazenými malinami ? Mám jich asi tak kilogram. Děkuji předem a přeji příjemné svátky plné pohody.

    1. Zmrzlinový pohár zvaný horké maliny 🙂
      (Dáš mražené maliny do kastrůlku, podliješ lžící vody, zahřeješ, aby se rozpustily a taky trochu rozvařily a pokud jsou moc kyselé, ještě je maličko osladíš. Ale jen trochu, vanilková zmrzlina je sladká dost.)

  5. Eva Benešová says:

    Cukroví jistě velmi efektní a stejně tak chutné. Ale při ceně cca 100 Kč za 30 g malin snad raději ani nebudu zkoušet péci.

    1. Evi, jak jsem psala o kousek vedle Evženovi, lyofilizované maliny se dají koupit za cenu kolem 70 Kč a těch 30 g sušených malin odpovídá zhruba 500 g malin čerstvých. Pak už to cenově za tolik koncentrovaných malinových chutí a vůní smysl dává. Ono dobré, poctivé máslo do cukroví taky není za 10 korun 10 deka.

      Já osobně si raději dám ke kávě dva vydařené kousky cukroví, než abych snědla plný talíř cukru smíchaného s levným ztuženým tukem za stejnou cenu. Chci říct, že cukroví nepovažuju za samozřejmost, ale za něco, co je výjimečné.

    2. Na mém sáčku mrazem sušených malin z Tesca je napsáno, že 30g bylo připraveno přibližně z 210g čerstvých malin. To jen na okraj. Jinak jsem stejného názoru – lepší udělat cukroví (nebo čehokoli) méně, ale dopřát si kvalitní ingredience.

  6. Vypadá to dobře a určitě to bude dobře chutnat. S mrazem sušeným ovocem jsem dělala košíčky. Tedy plnila jsem je krémem z mascaropone a šlehačky a sušené ovoce jsem podrtila, část na prach a část na malé kousíčky. Zmizely jak pára. ☺

  7. Ukládám, péct už nebudu, možná bych vyzkoušela mezi svátky. Maliny miluju, džem mám také, je načase vyzkoušet ty od děda Mráze..

  8. Ahoj, recept vypadá skvostně, jelikož mám zatím jen perníčky a linecké, tak určitě vyzkouším i toto 🙂 Jen se chci zeptat jakou značku bílé čokolády používáte? Existuje i nějaká přímo na vaření?

    1. Lidl má bílou čokoládu na vaření.

    2. Bílou na vaření prodávají tuším v Lidlu 🙂

  9. Teda, Flo! Pokud jsi tohle vymyslela tak za mě třikrát ?! Už se mi taky do Vánoc do pečení nechce, mám hotovo a jsem za to šťastná, nicméně si tvoje malinové stromečky ukládám k naočkovanému čipu do hlavy a slibuju, že je určitě vyzkouším. Je to nádherný moderní a jednoduchý recept s úžasným efektem.

  10. Vypadá to krásně, jistě to někdo ocení. Já dnes dopoledne místo cukroví raději vařil vývar s domácími nudlemi a špikovanou krůtísvíčkovou, aby se do víkendu rozležela 🙂

  11. Zasnu nad vasimi napady, i kdyz uz mam napeceno, toto cukrovi jeste pridam. Vase vychytavky casto uplatnuji. Moc dekuji, Elen

  12. Vypadá to na úžasnou mňamku, myslela jsem, že s pečením jsem skončila, ale tomuhle cukroví neodolám 🙂

  13. Vypadá a určitě i chutná báječně! Ta barva těsta je famózní.

  14. To už se, má milá Florentýnko, dostáváme na level zdobení zlatem.
    Já v té lyofilizované podobě ovoce vidím jen tahání peněz lidem z kapes, sám používám buď čerstvé ovoce nebo domácí zavařené v jakékoliv formě. Vím, co tam dávám, stojí to zlomek ceny té módnosti a chutná to přinejmenším stejně, ne-li líp.
    Ale je to na každém, co si vybere. Buď zdráva a v pohodě a piš. Rád to čtu. Evžen

    1. Evžene, ale ono těch 30 g sušených malin bylo původně asi tak 500 g čerstvých. Čímž to najednou cenově vycházet začíná. I jejich chuť, vůně a barva jsou mimořádně intenzivní, tedy nechutnají stejně. Nedá se to nahradit ani zavařeným, ani čerstvým, ani mraženým ovocem, protože to obsahuje tolik vody, že by z toho nikdy nevzniklo těsto. Takže za mě to není zdobení zlatem, ani vytahování peněz lidem z kapsy. Ale samozřejmě je na každém, jak si to vyloží, a souhlasím s tebou, je to módnost.

  15. NO, tak tohle využiju s tou fintou rozmixovat ovoce. Péct již víc cukroví nehodlám, mám hotovo, sme dva a … no trochu nad váhu. Těsně před Silvestrem máme výročí svatby, tak to použiju do krému na dort, ať je trochu barevně jedovatý. Mám dost latexových rukavic – původně C19 – tak ty beru když dělám linecké, abych ho nespařila a šiknou se i při práci s červenou řepou. Ale nejlepší finta pro mne je to těsto do trojuhelníku, zatím jsem se vždy mořila s vykrajovátkama.A člověk se pořád učí i když je v pozdním věku. Flo, moc děkuji a přeji klidné dny ve zdraví.

  16. Vlasta Krestová says:

    Zdravím Florentýnko a děkuji za další recept na cukroví. Vypadá skvěle, ale letos už mám napečeno a tak uschovám na příští rok nebo v průběhu roku při nějaké slavnostní příležitosti. Přeji hezké vánoční svátky a do nového roku hodně nápadů a vše nejlepší. Vlasta

  17. Ahoj Flo, letos mám již napečeno, poslední byly čokoládové rohlíčky z minulého týdne, jsou super, ale dnešní recept ukládám na horší časy, nebo lepší?
    Zdravím a přeji krásné vánoce, hlavně pohodu a žádný stres.

  18. Višnja says:

    Tak já jsem, na rozdíl od ostatních přičinlivých, zralá na hanbu do rohu, možná i s hrachem.
    Nemám napečený ani kousek a i dříve to nebyla žádná paráda. Dcera se nepomamila a je staromilka, takže peče cukroví až se z ní kouří. Možná jsem jí pečení cukroví nestačila znechutit a tak jí to stále baví. Recept na ty zmrzlé maliny předám jí. Myslím, že se na to možná ještě vrhne. Jinak souhlasím s Evženem, co se týče nových výdobytků. Přeji klidný konec roku a obdivuji Tě, že máš stále chuť vymýšlet, ať ti to vydrží, co nejdéle. Ahoj, Višnja.

  19. Dobrý den,
    dalo by se s těstem na malinová stromečky pracovat jako s klasickým lineckým? vyválet a tvary vykrajovat? Díky za odpověď. Eva

  20. Marcela says:

    Díky za další skvělý recept

  21. Ha ha,milá Flo,ockovani i bez čipu,to se vám vazne povedlo?,( krom toho úžasného receptu),díky za obojí !!!

  22. Šárka says:

    Dobrý večer Florentýnko!
    Letos jsem měla odbodný nápad.. úplně náhodou jsem koupila tyhle mrazem sušené maliny a teď u zdobení vrchních kousků lineckého jsem je nahrubo nadrtila a sypala na bílou čokoládou natřené vršky. Vypadají neokoukaně a chutnsjí svěže, takže věřím, že i tyto tvoje budou neodolatelné!!
    Díky a krásné, chutné svátky!!

  23. Pect uz jsem nechtela. Ale malinove cukrovi by u nas Malinu chybet nemelo, ze? ☺️

    1. To asi nemáte na výběr 🙂

  24. Jaroslava says:

    Tak hurá do toho, už se těším až ochutnám, to bude kilo nahoře už při pečení.

  25. Martina says:

    Dobrý den, vypadá to skvěle určitě vyzkouším. Chtěla jsem se zeptat jestli se dá místo rozsekaných mandlí na moučku použít mandlová mouka?

    1. V tomto případě určitě ano.

  26. Vlastimil says:

    Milá Florentýno,
    děkuji za recept, vypadá výborně. Určitě se dá udělati i s jiným ovocem. Musím vyzkoušet.

  27. Dobrý den, tak jsem cukroví zkusila. Použila jsem na něj razidlo v podobě stromečku a vypadá dobře. Taky byt krásně voní po malinách s citrónem :). Slepovat budu za chvíli, horní díl zdobit nebudu, tam je vidět vzor vánočního stromečku. Přijde mi to jako linecké naopak 🙂 pikantní, nakyslé těsto a sladká náplň. Už se těším, jak to bude za pár dní chutnat. Jediné co mi trochu vadí jsou semínka, občas se jich sejde opravdu hodně a je to znát. Ale je to určitě dobrý a chuťově zajímavý recept, děkuji 🙂

    1. Hani, je to tak, nakyslé těsto a sladká náplň, růžový venek a světlý vnitřek, prostě linecké naruby 🙂 Semínka by se dala z rozmixovaných malin odstranit přes sítko.

  28. Ještě bych jen chtěla ještě poznamenat, že se dá bez problémů koupit bez slevy 50g lyofilizovanych malin za 96 Kč, takže potom těch 30g vyjde pod 60 Kč. Já jsem to tak koupila.
    Jinak mražené maliny se dají také použít do želé čoko bonbónů (rozvařit maliny, přidat trochu vody a dle potřeby sladidlo, klidně něco nekalorického jako stevie. Prepasirovat, zahřát, přidat trochu šťávy z citrónu a přidat želatinu, stačí míň želatiny než je v návodu od výrobce, záleží, jak moc gumový chcete výsledný produkt. Možno si pomoct tyčovým mixerem, dostanete potom malinovou želé pěnu. Tu vylijete na malý pekáček vystlaný pečícím papírem nebo do nějaké silikonové formy. Po stuhnuti nakrájíme na kostičky a ty potom namočíme do čokolády (klidně do 100% čokoládové hmoty, k těm malinam to jde a bude low carb cukroví). Jde to dobře, do rozpuštěné čokolády, vychladnute ale pořád dost tekuté, krátce ponořte kostku želé na vidličce. Krátce okapat, utřít spodek vidličky o nádobu s čokoládou a dát bonbón na talíř vystlaný alobalem. Dáme ztuhnout krátce do lednice nebo ven, když je teď chladno. Výsledný produkt je super, při konzumaci krupne tenká vrstva hořké čokolády a potom následuje jemná želé malinová pěna 🙂

  29. Mam moc rada vase stranky a tento recept je naprosto bozi?. Sice mi neslo testo tak dobre krajet nozem na stromecky, tak jsem vykrajela vykrajovatkem domecky, slepila malinovou marmeladou a vrch potrela bilou coko polevou silikonovou maslovackou, takze jsou videt struktury a posypala je zbytkem drcenych malin a vysledek je famozni. Je to uzasne cukrovi s napadem, dekuji ?♥️

  30. Aneb Když si řeknete, že už nebudete péct a pak vidíte něco takového. Bílou čokoládu jsem vyměnila za 100% hořkou, výsledek báječný. K tomu jsem přidala další obměnu: místo malin domácí sušené hrušky a špetka badyánu, mandle jsem ponechala a trochu másla nahradila sádlem. Obávám se, že už se u talíře s cukrovím nezvládnu krotit. 😉

    1. Kocourek Bodík says:

      Lenko, i vy jste mě svými variacemi dostala!!!
      ? ? ?

  31. Jiřina says:

    Milá Jáničko , krásné prožítí vanočních svátků plné zdraví ,pohody lásky a do nového roku 2022 jen to nejlepší

  32. Kocourek Bodík says:

    Ty bláho, to je ale vymazlenost, paní Florentýnko, paní Florentýnko, copak mi to děláte?!
    A čímpak jiným lze své blízké obdarovat, než tímhle kulinárním zážitkem, o kterém budou svým vnoučatům vyprávět naše vnoučata „Jó – to tenkrát babička s dědou Bodíkem …“?!
    Buď jim na nás zůstane vzpomínka na neopakovatelnou chuť Vánoc u babičky a dědy, nebo smutná vzpomínka, jak se bába s dědkem dohadovali, jak moc je to drahý …
    ? ? ?

  33. Pavlina says:

    Mila Flo,dekuji za dalsi vyborny recept Take jsem myslela,ze uz mam napeceno a ted tohle 🙂 Stromecky uz mam hotove,ale ted bojuji s bilou cokoladou. Jakou je vhodne pouzit? Zkusila jsem bilou milku a vubec se mi neroztekla, ani po 30min ve vodni lazni. Netusim,kde nastala chyba. Budu moc vdecna za radu.
    Moc dekuji.

    1. Pavli, taky jsem měla Milku, to vypadá, že se ti už srazila příliš velkým teplem hned na začátku.

  34. Milá Florentýnko,díky za úžasný recept ,zatím jen na pohled,ale možná jej ještě zkusím vytvořit.Ty máš takové vychytávky ve všech receptech,člověk nestačí žasnout a to nejsem žádná mladice.V Tvém věku mám dceru.Ještě bych Ti chtěla popřát krásné,pokojné a klidné prožití vánočních svátků ve zdraví.Olga

  35. tak jsem upekla, rozehřála bílou, ale ta je tak strašně sladká, že nemám odvahu to tím slepit, bojím se, že to bude straaaašně sladké. Máte nějaký nápad, čím to nahradit, aby to bylo bílé? bojím se, že zazdím skvělý nápad přeslazenou náplní. možná je to tou čokoládou, mám milku, ale myslím, že ty bílé budou sladké podobně

    1. Dano, ty stromečky jsou úmyslně dost kyselé, aby se ta sladkost bílé čokolády vyvážila. Pokud vám to přijde moc, tak ještě je možnost utřít trochu másla, zašlehat do něj po lžících náplň (musí mít stejnou teplotu jako máslo) a takto krém nastavit.

  36. Šárka says:

    Tato doba je opravdu náročná na čas. Teprve se dostávám ke čtení meilů. Tento recept je zajímavý mám už napečeno ale to nevadí protože tohle cukroví se bude hodit k jiné příležitosti. Nenapadlo by mně tento malinový prášek vyrobit. Děkuji za recept.

  37. Mňamka. 😛 Škoda jen, že jsem měla jen poloviční množství malin a dělala tak z poloviční dávky. Z lyo rybízu ani meruněk jsem to napoprvé zkoušet nechtěla. Také jsem se bála té bílé čokolády, je fakt krutě sladká, ale ve stromečkách je to v pohodě. Zároveň mě dost potěšil způsob „vykrajování“. Skvělý nápad.

  38. Tak jsem se pustila do pečení stromečků, a můj muž myslel, že peču divně malinké plátky sekané 🙂 mám je růžovější, než jsou tady na fotkách, tak asi proto…

  39. Florentýno, jelikož nemám lyofilizovaný maliny, ale mražené z léta, ty by se nejspíš nemohly použít, že? těsto by se nepovedlo? děkuji za pěkný recept

  40. Letos jsem chtěla zkusit něco nového, stromečky jsem pekla s kamarádkami na “peč víkendu” a všechny z nich byli unešené. Pravděpodobně to není úplně klasická vánoční chuť, ale za mě je to snad nejlepší cukroví, které jsem kdy jedla?. Moc děkuji za recept a těším se na další takové!⭐️

  41. *byly samozřejmě?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
Veškerý obsah podléhá autorským právům.
© Jana Florentýna Pišová 2014-2024.
Close