Drazí všichni!
Už je tu zase. Začátek nového letopočtu a začátek nových výzev. Pro mě tyto dny skoro až posvátně znamenají uzavírání věcí minulých a plánování dění příštích.
Díky tomu se zde na blogu Kuchařky pro dceru začíná vyvíjet tradice deseti nejlepších článků minulého roku.
Zde jsou ty předchozí:
Jedná se o seznam deseti článků, které byly v daném roce nejčtenější a nejvyhledávanější.
Pokud vás zajímá i pohled do zákulisí a nějaké nudné statistiky, zde jsou: V roce 2017 navštívilo blog Kuchařky pro dceru 6,3 milionu čtenářů, kteří dohromady přečetli 17,8 milionu článků. Asi snad ani nechci vědět, kolik je to celkem čtecího času, natož následného času stráveného v kuchyni, protože bych si to nejspíš vůbec neuměla představit.
Máte-li nějaká tajná kuchařská přání, která byste si tu rádi v letošním roce přečetli, směle je vložte do komentářů pod článkem. Udělám pro jejich splnění, co bude v mých silách. A jelikož mě nejspíš čeká kompletní rekonstrukce kuchyně, bude to obzvlášť velká výzva.
Vyšlápněte do nového letopočtu tou správnou nohou a s tou správnou vařečkou v ruce,
Florentýna
Nejlepší články 2017
1. Červená řepa: snadné recepty, které potěší
Určitě ji znáte, tuhle znovu uznávanou celebritu. Objevuje se s velkou slávou v televizi, dost se o ní poslední dobou mluví, potkáte ji tam, kde byste ji dřív nečekali – v sendvičích, salátech, hamburgerech, v těstovinách, ba i ve sladkém pečivu. Kdyby sterilovaná, kyselá červená řepa byla jediná podoba červené řepy, kterou jste kdy ochutnali, o mnoho přijdete. S řepou se dá provádět ledacos a v tomto článku se o tom můžete přesvědčit sami. I nakládání do kyselého nálevu lze udělat podstatně lépe, než to umí v konzervárnách.
2. Linecké cukroví – pět rad k pečení a jeden návrat k tradici
Mezi nejlepší desítku se zatoulal i recept na vánoční cukroví. Je krásné a dobré, takže patří do každé slušné vánoční sbírky. Tento článek je věnován všem, kdo si na fotogenické cukroví potrpí. A obsahuje i výlet do historie lineckého těsta a pět rad, jak těsto vylepšit.
3. Jak uvařit rýži – základní návod na dušenou rýži
Cílem článku je naučit vás uvařit dokonalou, nadýchanou, voňavou rýži. Takovou, na kterou se budete moci kdykoli spolehnout a se kterou se budete moci kdykoli pochlubit. Když se rozhlédnete kolem sebe v obchodě, určitě objevíte spoustu rýžových polotovarů. Mezi nimi kraluje rýže ve varných sáčcích a taky speciálně upravená, předvařená rýže (parboiled). Už jen to samo o sobě potvrzuje, že hodně lidí má z rýže obavy a proto se na tyto pomůcky a polotovary spoléhá. Pokud mezi ně patříte, už nemusíte. Jakmile ochutnáte rozdíl, už se k nim nikdy nevrátíte.
4. Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka. Hlavička. Řežábek. Jakkoli ji chcete nazvat, tohle je můj recept na dané téma. Napsala jsem vám do něj všechno, co o nádivce vím. Vysvětlila jsem v něm důležité principy, abyste pochopili, co dělá dobrou nádivku dobrou nádivkou, a abyste na tom mohli stavět a upravit si ji podle svých chutí. Kdykoli, nejen na Velikonoce.
5. Kokosky pro radost
A ještě jeden recept na vánoční cukroví se probojoval do desítky nejčtenějších článků loňského roku: kokosky. Patří k těm druhům cukroví, na kterých se vytváří celoživotní závislost už od útlého dětsví. Za moji závislost na kokoskách jednoznačně může babička. Její kokosky byly šťavnaté, měkké, rozčepýřené, prostě dokonalé. Zajímal by vás její recept a jeho tajemství? V článku najdete vysvětlení, jak správně smíchat pouhé tři suroviny (kokos, bílky a cukr) dohromady, aby to bylo ono.
6. Pavlova – jednoduchý dort, kterým všechny uchvátíte
Jeden z nejčastějších dotazů, který dostávám, je žádost o nějaký snadný narozeninový dort. Pavlova je ten nejjednodušší dort, který znám, takže na něj ráda odkazuju. Skládá se ze tří (slovy tří!) levných a snadno dostupných surovin, je nádherný za všech okolností, dokonce bez ohledu na to, kolik rukou máte momentálně levých. Klidně si je mějte levé všechny. I postup má tenhle dort směšně snadný.
7. Mramorová bábovka
Mramorová bábovka je dokonalý recept pro návštěvu. Pokud si na opravdovou třenou bábovku netroufáte, v tomto článku se vám pokusím dodat trochu sebevědomí a ukázat vám cestu, jak zapomenout na kypřicí prášek, který kazí chuť, a poradit si bez něj.
8. Kuřecí nudličky na sedm základních způsobů
Kuřecí nudličky, nebo obecně jakékoli maso pokrájené na nudličky, působí jednoduše na pohled a často na nich spočine zrak i veškerá naděje kuchaře – začátečníka. Je to malé, tak to musí být jednoduché, že. Jenomže občas se stane, že i nevinně vypadající kuřecí nudličky skončí vysušené, tuhé, nepříliš šťavnaté. Někdy se k tomu všemu honosí i mdlou chutí a nevýraznou barvou. Kde pak hledat chybu? V sobě? V receptu? Ve špatných surovinách? Po kom hodit vařečku? Odpovědi na všechny tyhle problémy najdete ve zmíněném článku.
9. Lečo
Tenhle recept změnil názor spousty lidí na lečo. Ono opravdu moc nejde milovat směs plnou slupek ze zeleniny a uvolněné tekutiny, která pak putuje napříč talířem a schovává se pod brambory. Opravdové lečo je krémové, hebké, husté, jemné, nepouští tekutinu, hladí na jazyku a párátka nechává neužitečně stát na stole. Pokud chcete zažít něco podobného, dát leču ještě jednu šanci a třeba si ho nakonec zamilovat, článek o leču vám ukáže cestu.
10. Vepřové medailonky
Pokud aspirujete na bohyni kuchyně, která servíruje dokonalé hovězí bifteky propečené jen tak akorát do růžova, není lepší cesty, než začít cvičit na vepřové panence. Za vepřovou panenku totiž neutratíte celou výplatu a postupně si zvyknete, jak zprudka opéct maso na pánvi, nechat mu růžový prostředek a připravit tak z něj skvostný steak.
Tak ať se vám v roce 2018 po všech stránkách daří, a to nejen v kuchyni.
Mila Florentynko!
Preji Tobe a Tve cele rodine v Novem roce 2018 hlavne moc zdravicka, stesti, lasku a osobni pohodu a samozrejme uspech ve tve aktivite, ktera je nadstandartni.Dekuji za kontakt a tesim se na dalsi nove recepty,ktere jiste brzy vyzkousim. Zaroven preji vsem priznivcum tvych stranek totez!Hezky den! Marketa
Ahoj Flo,
moc díky za všechny Tvé články, maily, příspěvky… 🙂 Pořád Tě moc ráda sleduju a čtu. A hned na začátku tohoto článku píšeš, že si máme říct o tipy. Tak mě by zajímaly nějaké zajímavé recepty na jednoduché, rychlé a přitom snadno obměňovací snídaně? Poslední dobou se snažím vymýšlet něco nového u snídaní a pořád nejsem nějak spokojená. 🙂 A když hledám na webu, tak je to samé „avokádo, cottage, limetka, datle“. Jenže já mám ráda Tvůj „česko-babičkovský“ styl. Tak kdybys měla čas, chuť a tak všechno, budu moc ráda! A věřím, že nejen já. Děkujiiii!
A do roku 2018 přeji hromady dobrých chutí, zajímavých podnětů, splněných přání, inspirace a i tu krásnou novou kuchyň! 🙂
Milá Flo.
Tobě i celé rodině přeji v roce 2018 jen vše dobré! Těším se na další prima recepty, inspirace a rady :-)! Silvie
Milá Flo,
do roku 2018 vše nejlepší na každém kroku každý den Tobě i celé rodině, i všem Tvým příznivcům!
Velké díky za Tvou péči o nás, „fanoušky“, recepty i rady jsou bezvadné a téměř vždy inspirující a pomáhající:-) . Mé tajné přání by byl článek o kávě (jsem neskutečný kávomil:-) ), kávových receptech apod. A na rekonstrukci kuchyně držím pěsti! Jana
Florentýnko, také přeji celé Tvojí rodině do nového roku všechno nejlepší, hlavně zdraví a pohodu. Ostatní přijde samo. Děkuji Ti za milé články a recepty. Už se těším na ty nové, které sice ne všechny, ale zkouším. Přeji hezký den. Mirka
Flo, vše krásné, šťastné, krásné a milované ti přeji a celé rodině do roku 2018. Moc si vážím tvých perfektních receptů. I já už seniorka se stále učím a moje vnučka tvé kuchařky miluje a proto díky Zdena
Milá Flo, stejně jako plno jiných tvých fanoušků – přeji Ti do nového roku jen to dobré a k tomu štěstí i zdraví pro všechny Tvé blízké.
Už se zase těším na tvé články, rady a návody. Přiznávám, nezkoušela jsem úplně všechno (někdy jsem v sobě nepřekonala tu nechuť zkusit něco, co mám v sobě zažito jako nepoživatelné) ale na druhou stranu byla i jídla, která mě příjemně překvapila – ať už jednoduchostí nebo chutí. Tak hurá do dalšího roku experimentů v kuchyni s Tebou :-).
Milá Flo, přeji ti krásný nový rok!
A moc děkuji za tvé inspirující články a krásné kuchařky, slibuju, že budu vzorně číst a vařit dál:o)
Měj se krásně a ať se tobě i celé rodině dobře daří. Réza
Milá Fio,
děkuji za blahopřání k novému roku a Tobě přeji též, abys byla spokojená a šťastná žena, obklopená milujícími lidmi, protože lásku vřele rozdáváš i ve svých receptech a radách! Děkuji Ti za celý loňský rok, i když jsem ho měla náročný a nemohla jsem reagovat častěji. Přesto jsem vyzkoušela několik receptů a řídila se mnohými radami při svém vaření a bylo to fajn. Za vše moc děkuji a přeji Ti hodně úspěchů v letošním roce a hlavně radosti ze své rodiny i práce! Se srdečným pozdravem Hanka
Milá Flo, díky za to, žes celý rok byla se mnou v kuchyni:))
LONI jsem začala vařit zeleninový vývar, poprvé jsem potáhla dort marcipánem, vyzkoušela jsem kremrole, poprvé se mi povedly kokosky, začala jsem (plus minus pravidelně) péct domácí rohlíky a pořídila jsem si obrovský nůž a obrovské prkénko:)) Leccos z toho (a mnoho dalšího) díky Tvým stránkám a/nebo kuchařkám.
LETOS chci vyzkoušet kváskový chleba, croissanty, domácí listové těsto a domácí máslo.
Moje nejoblíbenější články z tohoto webu: krájení, katastrofy v kuchyni a pečení rohlíků.
O čem bych si chtěla přečíst článek: využití lněného semínka v kuchyni.
Všem přeji vydařený nový rok 2018!
Milá Florentýnko,i já Tobě chci popřát do Nového roku vše nejlepší,co nejvíc zdravíčka,štěstí a úspěchů ve všem co děláš.Tady to tvoje shrnutí nej článků za minulý rok je super a přiznám se že některé recepty mi unikli a určitě stojí za přečtení i vyzkoušení.A z Tvých čtvrtečních mailů mám vždy takovou radost,vždy mě potěší,jsi super…
Milá Flo, jak můžeš vybrat články – ty NEJ??? Vždyť jsou všechny ÚŽASNÉ. Ať se Tobě i celé Tvé rodině v letošním roce vše daří. Přeji hodně nápadů, mlsných dobrot, toho nejdůležitejšího – zdraví a štěstí, k tomu pohodu a splnění všech i těch nejtajnějších přání. Do cizrny se pustím co nejdříve – je to velice lákavý recept.
Milá Flo, nedivím se, že jsou toto nejčtenější články. Však jen co se týká mne-rýži již jinak nevařím. A ta bábovka? Na tu žádný jiný recept nemá!
Všechno nej do nového roku :).
Milá Flo,přeji vše nejlepší do nového roku 2018,hodně pevného zdraví,štěstí,rodinné a osobní pohody,úspěchů,úsměvu ve tváři a sluníčka v duši.Obdivuji tě,co vše pro nás děláš.Už se těším na každý čtvrtek,na nové recepty,tipy a rady.Často vařím a ráda zkouším nová jídla.Poučení a nápadů není nikdy dost.Díky za vše.
Milá Floretýnko!
Před časem jsem někde listovala na stránkách vaření a našla už nevím jaký Tvůj recept který se mi líbil a tak jsem se přihlásila, ač to není u mně zvykem, do klubu. A vůbec nelituji, jsem nadšená! Letos před vánočními svátky jsem zabrousila do prodejny knih a rozhodla se koupit Kuchařku pro dceru. A začalo dilema: komu ji daruji! Jedna vnučka se na ni podívala tak nějak bez zájmu, pomalu jsem začala litovat, že jsem ji kupovala. Pod stromeček ji dostala vnučka druhá. Byla úplně unešená a když se s dárky od nás chlubila doma babičce, označila Tvoji kuchařku za nejlepší dárek. Mám z toho ohromnou radost, protože i já ráda listuji ve Tvých receptech a čtu všechno kolem.
Proto jsem se dokopala k tomu, abych Ti poděkovala za krásné recepty, popřála vše nejlepší a hodně dobrých nápadů při psaní receptů nových.
Hodně zdraví!
Milá Flo
Velice děkuji za úžasné recepty a do nového roku přeji jen ro nejlepší.
D.
Milá Florentýnko,
do Nového roku přeji Tobě i celé Tvé rodině pevné zdraví, mnoho lásky a štěstí, ať jsou všechny Tvé dny přesně takové, jaké si je Ty přeješ mít !
Flo, nebýt Tvého blogu, tak mi věř, že bych v té své kuchyni zdaleka netrávila tolik času, ošidila bych se o spoustu slastných chutí a o spoustu úžasných receptů, které podle Tebe vytvářím 🙂
Děkuji za vše a dávej na sebe pozor.
Vladimíra
Milá Flo,
do nového roku přeji mnoho kuchařských nápadů a dostatek energie je realizovat! Velmi děkuji za Tvůj web i kuchařské knihy. Jsem přesně tou již dospělou dcerou s vlastní rodinou, kterou nikdo nikdy neučil vařit a která se pod Tvým vedením zlepšuje a postupně nachází své místo v kuchyni.
Na webu bych uvítala článek o bylinkách, jak s nimi správně zacházet při vaření i skladování, čerstvé vs sušené a jaké by neměli v kuchyni chybět.
Ještě jednou velký dík za Tvou dosavadní práci!
Také já se přidávám s přáním všeho nejlepšího v novém roce, hlavně hodně zdravíčka a spoustu nových receptů, kterými nám všem děláš velkou radost.
Přeju všechno nejlepší do nového roku a už se moc těším na nové články. Přimlouvám se za článek o smoothies – mám v plánu koupit mixér a nevím podle čeho vybírat a také prosím o nějaký základní recept. Dále mám problém s karamelem, vždy se něco zvrtne a po přidání másla má spálený zápach. Děkuju moc
Milá Florentýnko,přeji Ti všechno jen a jen nejlepší do nového roku 2018. Další nápady pro usnadnění receptů a hlavně tvůj skvělý návod jak na to. Už jsem se těšila na čtvrtek.
Zdraví Tě Alča
Milá Flo, v první řadě bych Vám chtěla moc poděkovat, že se s námi dělíte o Vaše kuchařské poznatky a recepty. Už nějaký ten rok mi Vaše pravidelná kuchařská okénka na webu vylepšují čtvrtky a k Vánocům jsem si konečně udělala radost a nadělila si Snídani i Večeři u Florentýny. Momentálně u nás nejvíc frčí snídaňové vločky s ovocem a jogurtem bobtnané přes noc, ale i všechna ostatní jídla, co jsem podle Vašich receptů ukuchtila, slavila úspěch :).
A protože se v době novoročních předsevzetí všichni snaží žít nějaký ten čas zdravě, nejvíc by mě potěšil nadupaný rybí speciál o specifikách různých druhů (mořských) ryb a jejich nejvhodnější úpravě. Teď jsem si třeba koupila krásný kus marlina a marně pátrám ve vodách internetu, jak z něj vytěžit co největší dobrotu :). Plus třeba pár základních zásad, jako třeba zda solit či nesolit, marinovat či nemarinovat nebo jestli je lepší začít s opékáním na pánvi kůží nahoru či dolů :).
Milá Florentýnko,do nového roku ti přeji ŠTĚSTÍ,protože se myslím,že když má člověk štěstí, tak má zdraví,lásku,spokojenou rodinu,práci kterou má rád . . . Na tvé čtvrteční emaily jsem se už těšila-jsou pro mě inspirací abych do jídelníčku zařazovala nové recepty. A s čím si nevím rady? Ráda bych se naučila RYBÍ POMAZÁNKU,ale takovou tu hladkou a našlehanou co mají v obchodech nastříkanou na chlebíčkách a pak posypou cibulkou a okurkou. Díky za pomoc Ilona
Milá Florentýno, všechny tvé články jsou nejlepší. Nevím o žádném, který by mě nezaujal. Vždycky mě pobaví a těch nových poznatků! Je to, jako kdybych chodila do fakt dobré kuchařské školy. Jsem moc vděčná za to, co mi dáváš. Vždycky jsem vařila ráda, ale teď je to daleko lepší.
Není divu, že tvůj blog má tak velké množství čtenářů.
Mohla bys, prosím, napsat něco o pánvích? Jsem před rozhodnutím, co koupit. Potřebuju aspoň dvě, aby byly kvalitní, ale za rozumnou cenu. Přes všechny možné informace pořád nevím. Kdybys poradila, budu tě všude chválit – ale vždyť to už vlastně dělám.
Měj se krásně v novém roce a věřím, že to určitě budeš. Hanka
Ještě jsem chtěla dodat: ta pečená cizrna vypadá moc dobře, díky, už se na ni těším. Hanka
Mi!á Flo,
moc děkuji za recepty,které nám po celý rok posíláš a hlavně za dobré
rady, které nám usnadňují naše snažení. Do roku 2018 ti chci popřát hodně zdraví, štestí a pohody v rodině..
Děkuji, Vlasta
Milá Florentynko, také se připojují s přáním všeho nejlepšího v novém roce vcetne nejleppsich novych receptu a za nápad z cizrnou moc děkuji. Přišel mi velice vhod. Jdu ji hned namočit. Petra
Milá Florentýnka, aj ja Ti prajem všetko najlepšie v novom roku, zdravie, lásku, pohodu v kruhu svojich najbližších a veľa dobrých kulinárskych nápadov, ktorými nás zase môžeš potešiť 🙂 Mária
PS: rada by som sa naučila dobre robiť parené buchty a ovocné knedlíky (guľky) 🙂
Děkuji za dosavadní články a rady. I když jsem pamětnice a v kuchyni jsem strávila několik desítek let, přesto se pořád učím. Přivítám cokoliv nového a poučného.
Do nového roku přeji vám a všem na netu hodně zdraví, štěstí a láska si nás najdou.
Milá Flo také já ti přeji tobě a celé tvé rodině vše nejlepší hlavně zdravíčko jsem moc ráda,že jsem tehdy narazila na tvou stránku,když jsem hledala stupně na upečení bábovky,aby nepraskla,protože jsem neměla zkušenosti z elektrickou troubou jen s plynovou kde mi nepraskala na rozdíl od té elektrické a jsem moc ráda,že jsem pokročila dál tvé články jsou dobře a srozumitelně napsané a budu se na ně těšit i tento rok
Ďakujem za všetko nové čo som sa naučila , v Novom roku Ti želám len to najlepšie a stále také úžasné nápady .
Milá Florentýnko přeji Ti já hodně zdravíčka ,štěstíčka spostu nadherných receptů jen a at se ti v roce 2018 splní každý tvůj sen Jiřka
Flo,
Také ti přeji krásný a dobře uvařený nový rok. Objevila jsem tě teprve nedávno… a co si o tobě myslím? O tom svědčí dárek pod stromečkem od mé milé snachy: kuchařka pro dceru a Večeře u Florentýny. Tak jsem o tobě moc mluvila a vychvalovala tě až jsem tě měla pod stromečkem. Teď pročítám recept po receptu a dobře se bavím. Takže ti neděkuji jen za dobré recepty ale i za hezké vánoce.
Přeji ti aby se ti alespoň vrátila trocha radosti kterou nám dáváš. Děkuji Věra
Ahoj Flo,
přání již bylo dost.
Já chci napsat poděkování.
Od té doby co jsi zveřejnila recept na Stroganova – u nás mu říkáme Rimskij-Korzakov-je to naše nejoblíbenější jídlo.
Kokosové nudličky a kuřecí placičky nás nechávají v klidu, vyhrabej prosím nějaký klasický recept.
Prochází-li láska žaludkem, milujeme Tě.
Eva
Milá Flo,
připojuji se k ostatním, děkuji moc za všechny tvé inspirativní mailíky a přeji tobě i všem tvým blízkým i tvým příznivcům pevné zdraví, které všichni potřebují, také štěstí, které mnozí marně hledají a hodně lásky, která je k životu nezbytná. Bobina
Milá Flo, do nadcházejícího roku přeji Tobě a celé Tvé rodině všechno nejlepší. Děkuji za Tvůj skvělý blog plný úžasných rad a inspirativních nápadů (nyní s manželem „ujíždíme“ na Tvé pečené zelenině – a manžel jinak opravdu není milovníkem jakékoli zeleniny).
připojuji se s přáním všeho nejlepšího v novém roce hlavně zdravíčka a štěstíčka. Moc děkuji za skvélé články,recepty a rady. Dcera a nevěsta dosatala Tvojí kuchařku od ježíška a líbila se jim takže děkuji i za ně. Hana B.
Milá Flo, přeji Ti do nového roku vše nejlepší, hodně štěstí, zdraví a dobré pohody.
Už se těším na každý čtvrtek , na bezvadné recepty při kterých se hodně naučím.
Při nové rekonstrukci kuchyně Ti přeji dobrý výběr a pevné nervy, vím co říkám , sama jsem tím prošla minulý rok. Eva
Milá Florentýno,
abych to vzala chronologicky…:-)
Děkuju za spoustu inspirací a informací v loňském roce. Konečně mám pocit, že rozumím tomu, co se děje na plotně, hrnci, v míse, troubě a vůbec v kuchyni. Díky návodu na omáčky jsem třeba svoji rajskou vymazlila k dokonalosti;-)
Dále Ti přeji, aby Ti nedocházela inspirace a radost z práce, dostávalo se ti hodně pozitivních (a samozřejmě i trochu negativních – bez toho bychom nemohli jít dál) reakcí. Tobě i Tvojí rodině přeji hlavně zdraví, pohodu, společný čas a legarci do nového roku.
Vše nejlepší
Eliška
Milá Florentýnko,
přeji Ti v novém roce všechno NEJ, hlavně ale zdraví, neméně štěstí, lásky a dobré nálady .Dobré nápady a dobré recepty pro nás, Tvoje fanynky, Ti přát nemusím, těch máš stále dost, jak je vidět.
P.S. Ta cizrna je velmi lákavá, tu zkusím.
S pozdravem
Marcela
Dobrý den,
přeju šťastný Nový rok a děkuji mnohokrát za Vaše super články a recepty! Žiju poprvé sama od rodičů v jiném měste kvůli univerzitě a Vaše recepty mi ulehčily a zpříjemnily stravování, ani nevíte jak. Děkuji mockrát za to!
Tajné kuchařské přání mám – snažím se jíst bez masa a hledám co nejvíc vegetariánských receptů na hlavní jídla. U vás na stránkách jsou recepty, co vypadají moc chutně, ale mají maso jako hlavní surovinu a já nevím, čím ji mám nahradit (například v různých omáčkách, vývarech, hlavně tradiční česká kuchyně).
Sním tedy o článku o tom, jak nahradit v receptu maso, neplánujete náhodou takový? 🙂
Kdyby ano, byla bych Vám moc vděčná!
Ještě jednou přeju šťastný Nový rok, hodně zdraví a spokojenosti!
Milá Florentýno,
připojuji se s přáním všeho dobrého a těším se na všechny další články. Díky tobě jsem mimochodem objevila cizrnu 🙂
Milá Florentýnko,
i já se připojuji k velkému zástupu spokojených čtenářů Tvých úžasných článků a receptů a přeji Ti jen to nejlepší, hodně zdraví, pohody a dalších skvělých nápadů, tolerantní a trpělivou rodinu, která tu „káru“ s Tebou táhne dál.
Milá Flo, do nového roku přeji hodně zdraví, štěstí a spokojenosti Tobě a celé Tvé rodině, hodně odolnosti a vytrvalosti v početné kuchařské konkurenci. Děkuji za spoustu skvělých receptů, několik z nich u nás zdomácnělo, Zdraví Vlasta!
Tedy to jsem nečekal, takové zklamání… poprvé od vstupu do klubu musím vyjádřit svou nespokojenost…
Onen cizrnový soukromý hit… no tedy…
Uvedené porce 2-3-4 případy večerního uzobávání…. no to ne!!!
Nejenže nevychází uvedené 2-3-4 porce, dokonce i trvanlivost je mizivá…
Copak tohle jde?
Sežral jsem ty 2-3-4 porce ještě teplé… prostě to nevydrželo ani 2 hodiny
Copak tohle jde?
Sakryš, jak mám tohle označit…? palec nahoru nebo dolů???
Flo často dělá výzvy… a ještě častěji nás zkouší v překonávání sebe sama. Ví proč to dělá. A dělá to zatraceně dobře. Takže palec nahorů nebo dolů ???
Přála bych si aby tohle byl jedinný rozpor v našich kuchyních.
Volba je na každém z nás.
Ahoj Florentýnko! Moc ráda bych Ti poděkovala za to, co jsi mě všechno naučila a že jsi pro mě takovou inspirací. “Poznala” jsem Tě zhruba před 2 lety a od té doby jsem zakoupila všechny Tvé kuchařské knihy a můj život v kuchyni se zásadně změnil. Čas od času podle Tebe peču rohlíky a velmi bych uvítala stejně dobrý recept na chléb. Pár receptů jsem vyzkoušela, ale nikdy z toho nevznikl chléb, který by vydržel dobrý alespoň 2 dny.
Tobě a celé Tvé rodině přeji vše nejlepší do nového roku!
Aj ja sa pripajam s vďakou za všetko, čo som sa (už ako som si o sebe myslela, skúsená kucharka )mohla naučiť z Tvojich návodov , postupov a receptov.(dusenie, pečenie,…solenie….
Posledné bolol muškátové maslo. Je už aj zavarené. 🙂
Ešte raz ĎAKUJEM.
Také děkuji za spoustu inspirace z tvého blogu a přeji úspěšný nový rok!
A já bych si zas ráda přečetla o vaření pro velkou společnost. Ty sama máš větší než průměrnou rodinu, tak určitě máš zkušenosti, jak to zvládnout i bez vybavení pro gastronomický průmysl ;-).
Ahoj Flo,
zdravim te v novem roce a mam na tebe dotaz.
Jak delas karlovarsky knedlik? S hrubou moukou nebo bez mouky?
Recepty se lisi a tak se ptam na tvuj nazor.
Diky.
Lidka
Ahoj Flo! Děkuju za celý s Tebou strávený rok – s Tvým blogem a kuchařkami! Vůbec nevím, co bych si bez nich počala. 🙂 Jsi jedna z žen, který mi změnily život, viz zde – http://www.comiudelaloradost.cz/2017/12/10-zen-ktere-doopravdy-zmenily-muj-zivot.html. Přeji krásný nový rok 2018 a co bych si chtěla přečíst – co teď všude hledám a nenacházím: rozdíly mezi zakysanou smetanou, smetanou na vaření, šlehačkou. Nevyznám se v tom ani v češtině, natož v angličtině, všechny ty light cream, heavy cream, whipping cream, half and half, nikdy nevím, co je na co dobré … A druhý tip: zajímalo by mě, jak uchováváš jídlo v lednici – plastové nádoby, sklo, nebo talíře přikryté alobalem/fólií? Co je nejlepší a proč? Jak dlouho necháváš věci v lednici – třeba právě tu otevřenou smetanu? A přeléváš ji do něčeho, nebo ne? … Zajímaly by mě i úplně obyčejné věci: jak dlouho vydrží v lednici uvařená rýže, vejce, bramborová kaše atd. Děkuju a prosím: piš! 🙂 Jana
Milá Flo, jako všichni, i já ti přeji hodně štěstí, zdraví a lásky v tomto roce. Samozřejmě to přeji celé tvé rodině. A taky ti chci moc poděkovat. Díky tobě jsem zase našla zálibu ve vaření a oprášila informace, které jsem už dávno zapomněla. Doma má teď díky tobě tak spokojené strávníky, že jsem tomu snad ani nikdy nevěřila:). Moc ti děkuji za to, co děláš.
A o čem bych si chtěla přečíst? Určitě by mě zajímaly nějaké rady ohledně bylinek (které se hodí k jakému masu a podobně). Nebo nějaký tvůj recept na chleba (pokud máš), případně nějaké kváskové pečení.
P.S. I moje dcera začíná vařit podle tvých receptů a to bych jí dřív do kuchyně nedostala ani náhodou:).
Děkuji
Katka