Jako každý rok, i letos tu nejprve mám důležitý přehled. Jsou v něm nejlepší články z blogu Kuchařka pro dceru za rok 2022.
Které recepty se vařily nejvíc? Co vás nejvíc zaujalo? K čemu jste se nejčastěji vraceli? Přináším tradiční novoroční ohlédnutí za minulým rokem a zároveň jedním dechem dodávám, že dalších padesát receptů už pro vás mám na letošek vymyšlených a naplánovaných. Teď už je jen uvařit, vyfotit a napsat o nich 🙂
Statistika však je, jak známo, nuda. Prozradíte mi tedy, jaká nová jídla jste loni objevili vy? Co vás nejvíc zaujalo? K čemu jste se vraceli znovu a znovu? Nenechte se omezovat tím, co je nebo není na tomto blogu. Prozraďte mi, co vás loni bavilo vařit. Jsem na vaše komentáře zvědavá.
A teď už fanfára a –
Nejlepší články 2022
Tyhle články a recepty vás loni bavily nejvíc.
1. Perníčky hned měkké
Perníčky trvanlivé, které vyžadují čas na odležení, se vyznačují větším podílem medu a menším podílem vajec. Med ostatně přispívá k trvanlivosti pečiva, proto medové perníčky vydrží velmi dlouho. Ty nejtrvanlivější recepty obsahují pouze med a žádný jiný cukr.
U perníčků, které jsou hned měkké, naopak cukr a vejce přispívají k rychlé vláčnosti, aniž by k ní bylo třeba dlouhého odležení.
Jediné – a opravdu jediné – na co si musíte dát pozor, je perníčky nepřepéct. Jakmile je z trouby vytáhnete křupavé, zůstanou tvrdé. Odležením se to v podstatě nespraví. Dají se dělat jistá kouzla a zaříkávadla obnášející rozkrojené jablko vložené do krabice s perníčky, ale jejich účinnost je jen částečná.
2. Muffiny do každé rodiny
Těsto na muffiny je to nejjednodušší kypřené těsto vůbec. Hotové je za dvě minuty, protože se nic nešlehá, netře, nepřekládá, neodpaluje, nekyne.
Stačí krátce smíchat dohromady všechny suroviny, přidat k nim prášek do pečiva a o 25 minut později vytáhnout z trouby parádní voňavé muffiny nejrůznějších chutí a barev. Anebo taky ne, protože když to smícháte špatně, budou z toho puky, podivné špičky nebo nízké košíčky s dolíčky.
3. Zelňačka s klobásou
Zelňačka z kysaného zelí je u nás velkým podzimním hitem, takže na ni máme velký hrnec, aby se měl tenhle hit kam vejít. Každý sníme dvě pořádné porce hned poté, co je její příprava prohlášena za ukončenou, a taky moc dobře víme, že na druhý den bude polévka ještě lepší. Počet porcí, který z toho dohromady vyplývá, vůbec nehodlám zveřejňovat, natož komentovat.
Ač patří zelňačka k tak sytým polévkám, že by se dala považovat za jedno z jídel z jednoho hrnce, ke kterému stačí přikusovat chleba, nedá se připravit způsobem, kdy se do hrnce nahází všechno najednou.
4. Dušené zelí na několik způsobů
Jaké dušené zelí máte nejraději? Bílé, nebo červené? Kysané, sterilované, nebo čerstvé? Zahušťované, nebo bez zahuštění? České, anebo moravské? Na cibulce? Na slanině? Na víně? S jablkem? S bramborou? S brusinkami? A není to náhodou příliš mnoho otázek na jednu snadnou přílohu?
Co se dá dělat; nabízím vám několik různých pohledů na dušené zelí a vezmu v úvahu všechny zmíněné možnosti. Ale nenechte se vyvést z rovnováhy, pokud po jejich pečlivém prostudování dospějete nakonec k názoru, že se jedná o různá provedení jednoho a toho samého receptu.
5. Dušená mrkev v poctivé máslové podobě
Jak je možné, že dušená mrkev dovede vyvolat tak vřelé pocity? Kde se v obyčejném jídle z naprosto tuctové suroviny vzalo tohle sebevědomí, kterým si omotalo polovinu Česka kolem prstu?
Není mi jasné, jak to dušená mrkev udělala a jak její kouzlo funguje. Mrkev je obyčejná zelenina. Častá. Objevuje se všude možně. V podstatě si jí člověk při jídle zrovna dvakrát nevšimne. Ale když se mrkev na talíři objeví jako jediný představitel perfektní dušené přílohy, vonící máslem a muškátovým oříškem, zazáří jako supernova a zanechá ve všech účastnících dojem, že právě zažili hvězdný výbuch něčeho výjimečného.
Myslím, že neexistuje jiný recept, ve kterém by mrkev lámala srdce stejně jako Popelka na svém prvním plese.
6. Skořicové šneky kynuté přes noc
Skořicové šneky zná a konzumuje celý sever Evropy. Nejvíc asi Švédové, kteří podle údajných statistik sní přes 300 skořicových šneků na osobu a rok.
Na skořicové šneky budete kromě skořice (logicky) potřebovat taky mouku, droždí, máslo, cukr a čas. Kynuté těsto, které tvoří základ pečiva, není nijak zvláštní, já bych ho klidně zařadila mezi ty obyčejnější. Ovšem sladká skořicová náplň mu dodává tu správnou chuť a zajímavost, a ještě ke všemu se tohle těsto výtečně hodí k nočnímu pomalému kynutí v lednici. Chlad a dostatek času mu podstatně zlepší chuť, přidá mu jemnost a vláčnost.
Pokud vás tedy studené a dlouhé kynutí zajímá a chcete si ho vyzkoušet, tohle je parádní příležitost. Vaše rodina se ráno vzbudí do vůně čerstvého pečiva, nevyjde z údivu, jak jste to mohli stihnout, a vy si pro sebe můžete nechat sladké tajemství, že zapnout troubu a přesunout do ní vykynuté pečivo z lednice vlastně ani nestojí za řeč.
7. Houbová omáčka ve třech různých podobách
Houbová omáčka je věc, která nejdřív vzniká v lese a potom v kuchyni v úplně samostatném kastrůlku.
Určitě si řeknete, proč nepřidat houby rovnou pod maso a dusit je s ním, případně je s masem péct. Samozřejmě, že to jde taky. Když se ale budu držet kuchařské terminologie, nevznikne pak maso s houbovou omáčkou, ale maso s houbovou šťávou, maso na houbách, houbové masové ragú nebo houbový masový guláš.
Omáčka prostě vzniká samostatně a pro houbovou to platí taky. Díky tomu můžete houbovou omáčku přidat k čemukoli: k vařenému i pečenému masu, k rychlým plátkům masa z pánve, které nemají svou vlastní šťávu, ale klidně i k vařeným vajíčkům nebo k volským okům.
8. Coleslaw – zelný salát
Za louží velkou tak, že se dá přeplout zaoceánskou lodí, a dost možná ještě dál, je v oblibě zelný salát Coleslaw. Podle seznamu surovin je docela obyčejný, ale sotva ho postavíte na stůl vedle grilovaného nebo pomalu dušeného masa, začnou se dít podivuhodné věci.
Třeba vám přijde vhod. V nejprostším případě na něj stačí smíchat nakrájené zelí a majonézu ochucenou octem, cukrem a solí ve vhodném poměru, aby výsledná chuť byla dost výrazná.
9. Odpalované těsto, které vás nedopálí
Odpalované těsto je jeden z mnoha důkazů, jaké zázraky se v kuchyni dají připravit z trochy mouky a pár dalších základních surovin. V jeho případě se ovšem nic netře, nehněte, nekyne, netáhne, ani se nad těstem nepronášejí půlnoční zaklínadla, zato se odpalované těsto vaří na sporáku. Prostě se teplem odpálí.
To si tak přivedete k varu vodu s tukem, naráz do ní vsypete odměřenou mouku a pak už jen usilovně mícháte. V průběhu odpalování se z fáze „něco jako jíška“ přenesete přes „vypadá to jako jedna velká koule“ až ke konečnému stádiu, kdy těsto sice zůstane v jednom kuse neurčitého tvaru, ale leskne se tukem a na dno kastrůlku se začne připékat tenký film z mouky. Suma sumárum dvě minuty práce.
10. Domácí veka nejen pro silvestrovskou oslavu
Domácí veka se mi do kuchyně nastěhovala až nedávno. Doposud začínala moje cesta za slavnostními obloženými chlebíčky běháním po pekárnách a sháněním dobré veky.
Ještě předtím jsem tu napsala, že domácí rohlíky jsou hračka. A víte, co vám povím o vece? Domácí veka je ještě větší hračka. Těsto na veku má skoro stejné složení jako rohlíky, jenom odpadá práce se zamotáváním housek a rohlíků. Uděláte dva bochánky a hotovo.
Vydařený rok 2023, a to nejen v kuchyni!
Těším se na vaše postřehy, co loňský rok přinesl do kuchyně vám, a přeju jen to nejlepší v roce letošním. Ať nám chutná.
Vaše Flo.
Florentýnko, hlavně zdraví. ❤️
Pěkný nový rok všem přeji a už se moc těším na slíbené recepty. Má-li vybrat za sebe, mne z dnešní nabídky vloni nejvíce oslovil a poučil recept na dušenou mrkev a šneky kynuté přes noc. Mrkev konečně lahodné jídlo a připravené šneky přes noc v lednici – parádní nápad. Ať se daří
Milá Flo,
moc děkuji, že mohu být ve vašem klubu a děkuji za ,nejen ,čtvrteční inspiraci ve všech směrech pohledu na jídlo.
Přeji Vám i celé rodině, zdraví a štěstí.
Veronika
Milá Florentýno, přeji hlavně zdraví a pohodu.
A stále více spokojených a nadšených čtenářů a kuchař/ů/řek…
Tvé recepty a povídání jsou super..jediné co se mi nepovedlo byly perníčky..ale byly určeny na stromeček..tak jen zdobily. Nevím kde soudruzi udělali chybu ..
Pěkný den Zuzana
AHOJ VŠICHNI A VŠEM PŘEJÍ HODNĚ ZRAVÍ A VĚČNOU POHODU V ŽIVOTĚ.
Zdravím Florentýno,
Myslím, že každého zajímá, jestli jeho práce má nějaký vliv na svět kolem. Tak tady máš dílčí pohled. Některé tvé recepty jsem neznala a staly se součástí naší kuchyně. Některá jídla jsem znala, ale díky tvým receptům jsem je vylepšila.
Společným jmenovatelem tvého přínosu pro moji kuchyň je používání koření. Tak např pečenou zeleninu jsem běžně dělala, taky někdy s kuřetem, ale teprve římský kmín tomu dodal neuvěřitelně vyšší úroveň.
Nebo tvé zeleninové šišky, placičky či co- tam čerpám z tvých typů na koření po každé.
To fakt umíš, nevím jestli je to talent anebo píle, ale je to ono. Možná bys třeba mohla napsat článek jen na téma koření, třeba by to bylo fajn. Hodně úspěchů a osobní spokojenost přeje Jana
AHOJKY FLO!!!
DÍKY ZA VŠECHNY SUPER RECEPTY A HLAVNĚ SKVĚLÉ RADY DO KUCHYNĚ I DO ŽIVOTA!!!
PŘEJU KRÁSNÝ A ŠŤASTNÝ CELÝ NOVÝ ROK 2023 PLNÝ LÁSKY
Paní Florentýno, přeji úspěšný rok, plný zdraví , pohody a hodně spokojených čtenářek. Vaší práce si nesmírně vážím a děkuji.
Děkuji moc za vaše úžasné články a recepty. Těším se na ty letošní. ???
Všechno nejlepší , zdraví, pohodu a úspěch ti přeje Jitka
A dopředu děkuji za úžasné recepty od tebe
Mockrát děkuji za Vaše úžasné recepty a povídání a rady, které jsou opravdu skvělé. Ať se Vám v novém roce daří ?
Milá Flo, moc děkuji za všechny tvé recepty. Hodně mě naučily a často jsem podle nich pekla i vařila.
Proto ti přeji do nového roku hodně zdraví a elánu a těším se na Tvé další recepty i povídání.
Milá Florentýno, ze všeho nejvíc miluju tvůj styl psaní – takže hlavně cokoliv od tebe ráda čtu.
Úplně nově jsem vloni vyzkoušela vepřovou pečeni vařenou v mléce a rilletes. Obojí se u nás doma zabydlí. Často si u tebe ověřuji postupy u jídel, která znám a vařím, ale chci je mít lepší.
Přeju dobrý nový rok.
Milá Florentýnko,
děkuji za úžasné a skvělé recepty.
Přeji zdraví, pohodu, štěstí ať se ti daří. Jarča
Krásný nový rok přeji, děkuji za super recepty a co jsme milovali vloni? HOUBY, HOUBY HOUBY! Například okořeněné hřiby zalité smetanou a tři čtvrtě hodiny pečené v troubě jsou naprosto TOP… Máš nějaký exkluzivní recept, kdyby letos byla stejná úroda jako vloni?
Prý nejlepší články za rok 2022 – přitom nejnovější je z prosince 2021…
Dobrý den, jsou to články, které vloni zaujaly nejvíc, nikoli články uveřejněné nutně pouze vloni. Chápala jsem to nejdřív stejně jako Vy, ale napsané je to správně.
Přeji hezký den Vám i všem ostatním.
Lenka
A není to tak trochu vedlejší? Patří prostě mezi nejoblíbenější a nejčtenější v roce 2022. Všem lidem dobré vůle přeji v roce 2023 méně zbytečného hašteření a více lidské soudržnosti. Florentýna k ní přispívá svými recepty, ale hlavně texty plnými lidského tepla. Tak jí to, ale ani sobě, nekažme! Je to přece tak vzácné… Těším se na pokračování.
Míša
Milá Flo přeji Tobě i všem čtenářům těchto stránek hodně zdraví pohody a nových receptů.Vzdy si tady ráda čtu i když třeba recept hned nezkusim . Skořicové šneky úžasná záležitost. Určitě se vrátím k dušené mrkví.Hana
Milá Flo, těším se každý týden na nový receptík. Nejvíc se u nás asi ujaly zeleninové placičky v troubě – zkoušíme různou zeleninu, moc nám chutnají. Naše nejmladší dcera letos maturuje a tak si přála dostat nějakou kuchařku, podle které by mohla na vysoké vařit – dostala samozřejmě Kuchařku pro dceru – a už nám s nadšením podle ní vaří. Přeji v novém roce všem co nejvíc radostí, zdraví, rodinné pohody. A poznámka – za chvíli bych asi potřebovala kuchařku pro vnučky – letos se počet vnoučat rozroste na 13 a všichni pomáhají v kuchyni moc rádi 🙂
Prajem všetko najlepšie v novom roku. Vaše recepty sú úžasné všetky, vždy si z nich vyberiem nejakú „fintu“ a úžasné sú aj Vaše články. Prajem veľa zdravia a teším sa na ďalšie recepty. Nech sa Vám darí Flo
Milá Flo, díky za všechno, co pro nás děláš a není to málo. Přeji Tobě a všem tvým nadšeným vařilkám krásný a hlavně zdraví Nový rok. Věra
Milá Flo, opět super počteníčko a už se těším na nové recepty! Pod stromkem jsem našla 3 kuchařky a mezi nimi Vánoční kuchařku pro dceru, která mi udělala největší radost. Samozřejmě jsem si ji celou pročetla a chválím zimní zeleninovou polévku, kterou už mám vyzkoušenou, je rychlá, jednoduchá a chutná!
Přeji pohodový a šťastný celý rok 2023 a mooooc děkuji za recepty i zajímavé povídání kolem. Zuzka ??
Milá Florentýnko!
V novém roce hlavně zdraví, štěstí, radosti a plnou náruč lásky! Taky hbitou vařeçku, ať se màme na co těšit. A jako každým rokem – vykročíme tanečním krokem ❤️
Krásný nový rok. Dušená mrkev vede! Jana
Milá Florentýnko
přeji ti celý rok 2023 plný zdraví, štěstí, pohody a lásky. Díky za tvé čtvrtky. Jana?
Florentýnko,
díky za skvělé recepty a rady, přeji Ti vše nejlepší v novém roce, pevné zdraví, štěstí, mnoho inspirace a ať se Ti stále daří jak v Tvém profesním, tak i osobním životě.
Milá Flo,
je úžasné, že jsi vytrvalá a každý čtvrtek nás obšťastňuješ svými vymazlenými recepty .
Za mě, z tvých knih, nejvíce miluju svíčkovou, tu lepší.
Měla jsem svůj recept přebrán z domova. Ale ta tvá a už žádná jiná.
Taky se mi podařilo ulovit “ kuchařku Hovory s řezníkem“, až těsně před Vánoci,hurá, ta mi chyběla .
Přeji šťastný rok 2023 , hlavně ve zdraví a jen tak dál…
Jarka
Milá Flo,
každý čtvrtek mi uděláš radost novým receptem, komentářem na téma onoho receptu, humorem a krásnou češtinou. Učím se podle Tvých rad „na stará kolena“ vařit a péct.
A dnes přeji Tobě zdraví, neutuchající elán, bezvadné nápady, pohodu a šťastnou rodinu, co nejvíce splněných přání a co nejvíce úspěchů …
A čtenářům Tvého blogu přeju co nejvíce a co nejlepších receptů a rad právě od Tebe.
Tonda
Nazdar Flo,
díky nejen za tvé recepty, ale i za to, jak je umíš popsat, i za tvůj humor, který do receptů proniká. Číst tvé postupy je radost, pracovat podle nich také, protože myslíš na všechno, co by se mohlo přihodit.
Přeju ti i nadále hodně tvůrčích sil a jsem ráda, že už máš vše na letošek vymyšlené, těším se. A samozřejmě ti přeju zdraví, abys všechno zvládla.
Milá Florentynka,
Obdivujem a ďakujem za tvoju snahu a zodpovednosť za každý štvrtkovy recept.
Prajem ti veľa zdravia,síl aj v novom roku a teším sa na nové recepty
Milá Florentýnko. Prosím o radu. Vracím se k receptu POMALÉ KYNUTÍ TĚSTA PŘES NOC. Dala by se takto připravit vánočka? Vánočku umím uplést ze 6 nebo 8 válečků najednou. Ale špatně se mi pracuje s těstem, když je vykynuté. Nevykynuté by se lépe tvarovalo. A vánočka potřebuje hodně moc času, aby dobře vykynula. Tak mne napadlo, že to zkusím. MÁ NĚKDO ZKUŠENOST?
Noční šichtu v lednici, zvládají kvasinky s přehledem i u vánočkového těsta . . .
Všem pekařům, kuchařům, cukrářům dobré vůle, přeji pevné zdraví, radost, klid a pohodu!
Autorce těchto stránek neutuchající potlesk vestoje! Je vždy radost sem zavítat a něco nového pochytit.
Milá Flo, do nového roku ti přeju hodně zdravi a štěstí. A také abys neztratila smysl pro humor, který dělá z tvých článků vlídné počtení. Jarka
Všechno nejlepší v novém roce a další skvělé recepty a rady nejen v kuchyni.
Přeji Ti hodně zdraví a štěstí v novém roce, pro nás hodně
dobrých nápadů!
Taky bych se ráda přidala k přání milá Flo, tedy přeji mnoho povedených, chutných a chuťově zajímavých receptů, mnoho dobrých nápadů a to si přeji hlavně nám kuchtičkàm.. A k tomu je třeba především zdraví
ať slouží a taky hodně štěstí a radosti s rodinou. Přeje Šárka
Přeji krásný úspěšný nový rok ,děkuji za krásné povídání a zajímavé recepty
Milá Flo, moc a moc děkuji za tvé úžasné recepty, na které se vždy moc těším. Přeji Ti hooodně tvůrčích nápadů a hooodně spokojených čtenářů. Samozřejmě pevné zdravíčko a na všech Tvých cestách ať Ti svítí sluníčko. U mě vede jednoznačně Mrkvička. Díky moooc jsi úžasná
Milá Flo,
moc děkuji za Tvoje recepty. Když hledám nějaký recept, tak se vždy
podívám nejdříve na Tvoje a většinou už jiné nehledám.
Přeji Tobě, Tvé rodině i všem čtenářům a čtenářkám hodně zdravi,
štěstí, pohody a hodně zajímavých receptů v roce 2023.
Hana
Připojuji se ke všem přátelům, kteří Ti přáli přede mnou. Také já děkuji za skvělé recepty a pěkné povídání. I když jsem dříve narozená a myslím si že vařit už docela umím, vždycky si zaslaný recept ráda přečtu a najdu v něm něco, co můžu ve svých postupech vylepšit. Líbí se mi zdůvodnění prováděných operací, proč se to dělá právě tak a co se tím sleduje. Prostě jsi jednička a já doufám, že i v tomto roce nám zachováš přízeň a pošleš další báječné a podrobné recepty. K tomu Ti přeji moc a moc zdraví, duševní pohody a elánu.
FLO, pro mne, jako pro chlapa, je Tvůj způsob „servírování“ receptů naprosto úžasný – nejen že pochopím JAK, ale většinou píšeš i PROČ (+ krásná čeština). Takže mám dobrý pocit, že nedělám pouze cvičenou opici k dosažení stravy :-). Doma už ale nesmím Tvé jméno vyslovovat, neboť bývá mnou používáno v superlativech a to manželky nerady… Takže ideálně SÁM v kuchyni něco uvařím podle Tvého receptu a rodince už to jen předhodím k snědku. Mimo vepřové v mléce jsem většinou chválen. Takže za nás, chlapy, DÍKY a vše dobré do roku 2023!
Milá Flo, přeji Ti hodně zdraví, optimismu a naděje v roce 2023.
Děkuji za výběr 2022,nadchly mě domácí veky a skořicové šneky.Díky!!!
Milá Flo,
moc se mi líbí humor, kterým kořeníš své články i to, že nás necháváš nakouknout do technologie vaření – že najednou víme, kromě toho co, i to proč – a to mě baví moc.
Nejlepší reklama pro vysokou kvalitu Tvých receptů je skutečnost, že můj manžel, který donedávna uvařil tak vodu na kafe a těstoviny, se podle nich nebojí vařit – nedávno se pustil, sám od sebe, do pečeného kuřete a bylo výborné.
Z výše uvedených jídel jsem nic nevařila, u nás vede guláš ?. Ale zkusím tu mrkev, třeba ty moje masožravce oblomím.
Momentálně mě nejvíc trápí proces plánování jídel, při třech dětech je to nutnost, ale často se mi stane, že ještě ráno nevím, co bude k večeři. Vím, že jsi na to měla hezký článek v minulosti, možná by bylo zajímavé i pro ostatní, jestli jsi to ještě vylepšila, nebo jedeš dál pořád stejně, protože se to osvědčilo.
Flo, přeji Ti vše dobré, jak v práci, tak i doma.
Milá Flo, vždy se těším na čtvrteční povídání , je úžasné. Recepty co jsem vařila podle Tebe jsou super, pořád se mám co učit. Přeji krásný a šťastný nový rok, plný dobrého jídla ?
Milá Flo, děkuji za čtvrteční skvělé povídání, držím se Tvých rad při vaření a proto jsem si k vánocům nadělila dvě pánve Fabini a včera objednala další hrnec stejné značky, jsem moc spokojená. Přeji Ti šťastný a ve zdraví prožitý nový rok.
milá Flo, děkuji velmi za tvé rady a recepty. Jedním slovem jsi úžasná. Kéž by takových lidí bylo víc. Krásný nový rok a hlavně hodně zdraví. Jitka
Zdravím Vás paní Flo, mám Vaši základní kuchařku a ostatní si postupně půjčuji v knihovně a vyďobávám si, co mi zrovna přijde na chuť. Nemálo z Vašich receptů se u nás stalo stálicemi. Mmj.skvělým objevem byly pro mě Těstoviny Alfredo, super rychlé, super dobré! Také rybí pomazánka z pečené ryby ze včerejška, Brownies, Tvarohové meruňkove knedlíky…. Z každé sorty něco. Děkuji Vám za to a přeji mnoho spokojených jedlíků ?.
Přeji šťastný Nový rok, zdraví, to hlavně a těším se na nové recepty ??Eva
Milá Flo, děkuji též za úžasné recepty, některé jsem znala, dle Tebe jen vylepšila, nové jsem vyzkousela. Vše se povedlo k mé radosti. Na příští rok se opětne těším. Přeji Tobě a tvé
početné rodine hodně zdraví a spokojenosti.
Milá Flo, přeji hodně radosti po celý rok 2023 a už se těším na čtvrteční recepty. Je to velká inspirace.
Florentýnko
Krásný celý rok 2023 s diky za výborné podněty, recepty a milá slova.
Moc ráda tě čtu, vařím, a bez nadsázky casto chválim a doporučuji.
Prostě to krásně funguje.
M.
Milá Florentýnko, přeji vše dobré v novém roce. Děkuji za recept na bílkové pusinky – dělala jsem je poprvé v životě, podle tvého receptu a jsou skvělé!
Milá Flo, Vaše recepty i rady jsou výborné, ráda se vracím i ke starším receptům a vždycky najdu něco nového. Děkuji a přeji krásný rok 2023.
Milá Florentýnko,přeji Ti v novém roce hlavně zdraví, štěstí a hodně lásky,miluji tvé povídání,těším se na nové recepty
Milá Flo,
dočítám až nyni. Děkuji Ti za tvé knihy a recepty v nich. Moc mě naučily a stále učí. Snim o tom, že napíšeš i kuchařskou knihu z domáci zahrádky (s recepty na domáci marmelády, kompotované ovoce, povidla), s recepty na domácí zmrzliny, sušené ovocné rolky apod.). Prosím:-)))
Vloni jsem byla nejvíc nadšená tvým receptem na domácí zelňačku (konečně bez smetany:-), a pak receptem z internetu na domácí povidla v pomalém hrnci (recepty z pomalého hrnce by byly taky fajn:-). Chutná nám i trhane maso (dle receptu the Pulled Pork podle 100daysofrealfood.com).
Těším se na nové recepty ve 2023:-).