Večeře u Florentýny je kuchařka, která vám na tuhle otázku odpoví. Ne jednou, ale stokrát. Nabídne vám pro začátek inspiraci na celý rok – pro každé roční období dva tucty receptů na snadné a rychlé večeře. Pak vás ještě naučí, jak o nápady a inspiraci už nikdy nepřijít. Jak se stále dokola neptat, co uvařit, ale co ze všech těch možností neuvařit.

Snadné, rychlé a zdravé večeře mají společný základ, a tím je zelenina. Ta jídlo odlehčí, udělá ho svěžím, zdravým a zajímavým. Právě zelenina vám dá ten potřebný první impulz, co zrovna dnes připravit. V této knížce se dozvíte, jak večeři založit na zelenině a jak k ní vybrat další suroviny, aby vzniklo dobré jídlo.

Takže: Co bude dnes k večeři?

V knížce najdete:

Večeře, které jsou výhradně založené na sezónní zelenině, protože jedině ta zajistí večeře rychlé, lehké do žaludku a levné. Dostanete tedy hromadu jarních, letních, podzimních a zimních receptů.

Nápady na odpolední svačiny, které nezaberou příliš času, ale udělají hodně radosti. Od pomazánek, domácích pribináčků či termixů až po sušenky a pár dezertů ke kávě.

Návody na základní rychlé přílohy, včetně zdravých moderních surovin jako jsou bulgur, pohanka či polenta.

Recepty, které vyvolají obdiv u stolu, pokud si na večeři pozvete přátele, ale které po vás nebudou vyžadovat půl dne dovolené na přípravu.

Celkem 155 receptů, které se vám můžou hodit každé všednodenní odpoledne.

V kuchařce Večeře u Florentýny najdete celkem tři kapitoly, určené pro všední dny: Odpolední svačiny, Rychlé večeře a Pozdní večeře. Největší část knížky samozřejmě zabírají recepty na každodenní večeře.

Pro každé roční období najdete v knížce dva tucty receptů, které obsahují spoustu sezónní zeleniny. Bez výjimky. Zelenina je v lidské stravě důležitá a pro večeře to platí ze všech jídel nejvíc.

Recepty jsou rozdělené tak, abyste si sami vybrali, jakou výživnou část k nim přidáte: bude to maso? vejce? mléčné výrobky? ryby? luštěniny? Rozmanitost je zaručena hned od první stránky.

Ale to ještě není všechno. U večeří je důležité myslet na to, jak moc jste toho přes den zvládli a kolik jste toho už snědli. Večeře by měla tyhle dvě položky postavit do rovnováhy. Proto si navíc můžete vybrat, jak sytou večeři si smíte dovolit.

Večeře u Florentýny navazuje tam, kde Snídaně u Florentýny skončila. Dopoledne jste si mohli dovolit sníst tolik pečiva a sladkých věcí, kolik pohybu jste předpokládali. Odpolední kuchařka vám naopak dovolí sníst tolik pečiva a příloh, jak moc jste se doopravdy hýbali.

Pokud jste vzhůru déle než obvykle, i na to má Večeře u Florentýny řešení. Ať už si děláte druhou večeři jen pro sebe nebo pro pár blízkých duší, i zde se hodí mít pár nápadů v rukávu. A pokud se tahle pozdní večeře příliš protáhne… pak je opět čas začít snídaní.

Tak tedy – patříte k těm, kdo každý den hledají novou inspiraci? Kteří se každý den stále dokola ptají sami sebe: Co bude dnes k večeři, aby to bylo rychlé, zdravé a levné?

Moje kuchařka Večeře u Florentýny vám dá do začátku přes 100 receptů na rychlá a snadná večerní jídla a pak vám ještě ukáže, jak o nápady už nikdy nepřijít.

Podívejte se i na další knížky, které jsem napsala.

Close
Veškerý obsah podléhá autorským právům.
© Jana Florentýna Pišová 2014-2024.
Close