3filátkoančovičky v oleji- prodávají běžně všechny obchody, po otevření vydrží sklenička v lednici velmi dlouho
1lžičkacitronová šťáva- může být i vinný ocet
sůl- podle chuti na závěrečné dochucení
Postup
Cibulku očistěte od kořínků, zavadlých částí nati a poškozené horní vrstvy, potom nakrájejte na dvoucentimetrové kousky. Pažitku překrájejte též po dvou centimetrech, petrželové lístky oberte ze stonků, stonky kromě silných částí si ponechte taky a pokrájejte je stejně jako pažitku.
Do sekáčku vhoďte cibulku, pažitku, petrželku a několika pulzy rozmixujte nahrubo. Přidejte majonézu, ančovičky, estragon, 3 lžíce studené vody a rozmixujte dohladka. Kousky bylinek stále budou viditelné, to je v pořádku. Pokud vám zálivka přijde příliš hustá, nebojte se ji doředit vodou.
Ochuťte citronovou šťávou nebo octem a solí, pokud je to potřeba. Zálivka musí být výrazná, po promíchání v salátu se její chuť naředí, proto se silné chuti nebojte.
Přendejte do zavírací skleničky a používejte podle potřeby; v lednici vydrží zhruba 5 dní až týden.